Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo" neviens nav padevies un uzdevums ir palicis vecais - iekļūt izslēgšanas spēlēs, uzskata vienības uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Kā ziņots, sestdien aizvadītajā mačā rīdzinieki savā laukumā ar rezultātu 4:1 pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" komandu, sagādājot pretiniekiem vien otro neveiksmi pamatlaikā kopš septembra beigām.

"Šodien parādījām raksturu un arī mācījāmies no savām iepriekšējām kļūdām. Iepriekšējā spēlē paši uzdāvinājām pretiniekam punktus, tāpēc šodien nedrīkstēja pieļaut vienu un to pašu kļūdu," vienības oficiālajā mājaslapā internetā citēti Daugaviņa izteikumi pēc cīņas. "Cepuri nost visiem komandā - visi cīnījās, gūlās zem ripām. Beidzot iemetām vairākumā pie pieci pret trim. Tās mazās lietas vienmēr noved pie laba rezultāta."

Pats Daugaviņš minūti pirms cīņas beigām pielika punktu mačam, ieraidot ripu tukšos vārtos. "Sākumā nemaz negribēju mest pa vārtiem, jo priekšā bija divi spēlētāji, droši vārti tur nelikās. Bet sanāca, ka man skrēja virsū, metu no visu spēka. Labi, ka tā viena acs nerādīja. Drošvien nebūtu iemetis, ja abas būtu veselas."

Kā ziņots, Daugaviņam trešajā trešdaļā pretinieks trāpīja ar nūju pa uzaci, tomēr drīz vien latvietis atgriezās laukumā. Hokejists to nosauca par "klasisku traumu".

"Vienmēr spēlēt pret savējiem ir ļoti interesanti, nav pat svarīgi kādā līgā," Daugaviņš komentēja spēlēšanu pret Pujacu. "Kad satiec savus čaļus, ar ko kopā spēlē izlasē, tad ir interesanta cīņa. Šodien parādījām Pujacam, ka bijām labāki par viņiem. Tā kā, varbūt, lai viņš domā braukt šeit palīdzēt komandai."


Gada pēdējā mājas spēlē pirmdien Rīgas "Dinamo" uzņems latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" vienību.

"Mēs iesim tikai uz uzvaru. Mums vienkārši nav vairs, kur atkāpties. Obligāti ir jāuzvar atlikušās spēles, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs," apņēmības pilns ir Daugaviņš. "Nedomāju, ka komandā kāds ir padevies. Visi ir gatavi cīņai - kamēr ir iespēja, tikmēr ir jācīnās. Nevar sākt domāt, ka pretī Masaļskis vai kāds cits paziņa – jāmet ripa vārtos un jācenšas izcīnīt uzvaru. Mēģināsim vinnēt arī Edgaru."

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 36 punktiem 36 spēlēs joprojām atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 13 punktiem.

Omskas vienība tikmēr ar 71 punktu 36 mačos ir otrā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!