Foto: F64

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji pēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šī gada mačā izbraukumā pret Čehovas "Vitjaz" nodemonstrējuši ārkārtīgi vāju sniegumu uzbrukumā, pēc cīņas sacīja vienības galvenā trenera amata pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Kā zināms, "Dinamo" pēdējā cīņā pirms gadu mijas sestdien atzina mājinieku komandas "Vitjaz" pārākumu ar 1:3 (1:2, 0:1, 0:0).

Pēcspēles preses konferencē Ābols bija ļoti īss un lakonisks.

"Man pat nav ko īpaši teikt. Ļoti vāji nospēlējām uzbrukumā, maz izveidojām vārtu gūšanas momentus," viesu komandas mājaslapā internetā citēts Ābols. "Mums krietni jāuzlabo sevis radīto vārtu gūšanas iespēju realizācijas koeficients."

Tikmēr "Vitjaz" galvenais treneris Jurijs Ļeonovs izcēla veiksmīgi aizvadīto trešo trešdaļu.

"Prieks, ka pirms gadu mijas izcīnījām panākumu. To arī no puišiem prasīju. Ļoti labi aizvadījām pēdējo trešdaļu - nepiekāpīgi, asi, bet izvairoties no noteikumu pārkāpumiem," par savas vadītās vienības demonstrēto sniegumu sacīja Ļeonovs.

Spēles laikā mājinieku kauslis Trevors Giliss izvicināja dūres ar Raiti Ivanānu, taču pēc izciestā piecu minūšu soda laukumā vairs neatgriezās. Ļeonovs noliedza, ka tas darīts ar nodomu noturēt rezultātu.

"Nē, viss bija izplānots jau pirms šīs spēles. Arī kautiņš. Mača gaitā divi mūsu spēlētāji guva traumas un nācās pāriet uz spēli trijās maiņās, tāpēc arī Giliss palika malā," skaidroja Ļeonovs.

Jau ziņots, ka decembrī aizvadītajās deviņās spēlēs Rīgas klubs izcīnīja trīs panākumus, kamēr "Vitjaz" komanda šomēnes septiņās cīņās svinēja trīs uzvaras. Bez zaudējumiem Čehovas klubs ir cīnījies pēdējos piecus mačus pēc kārtas.

Dalību turnīrā Rīgas "Dinamo" pēc Jaunā gada atsāks 3.janvārī ar izbraukuma maču Minskā pret vietējo "Dinamo", kam sekos spēle savā laukumā 6.janvārī pret latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas "Donbass" vienību.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 39 punktiem 39 spēlēs atrodas 13.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 13 punktiem, bet "Vitjaz" ar 42 punktiem 37 mačos atrodas vienu vietu augstāk.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!