Foto: F64

Uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo" Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta beigas attieksies vien ar uzbrucēja Kaspara Daugaviņa zaudēšanu, bet patiesās tā sekas jutīs līgas bagātākie klubi, uzskata "Dinamo" galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols.

Kā ziņots, Rīgas klubs regulārā čempionāta spēlē svētdien savā laukumā ar rezultātu 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) zaudēja Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Tā kā svētdien panākta principiāla vienošanās par NHL lokauta beigām, šis bija pēdējais mačs Rīgas "Dinamo" rindās uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, kurš drīzumā atgriezīsies Otavas "Senators" vienības rīcībā. Daugaviņš aizbraukšanas faktu apstiprinājis sarunā ar "TV6", piebilstot, ka no "Senators" neviens ar viņu vēl nav kontaktējies, tomēr pēc sarunām ar saviem kolēģiem noprotams, ka uzbrucējs Rīgu pametīs jau tuvākajās dienās.

"Pretinieks spēli sāka aktīvi, bet mūsu kustība pa laukumu nebija tāda, kā vēlētos. Guvām skaistus vārtus, taču pēc individuālas kļūdas ātri pārsvaru izsējām. Otrajos gūtajos vārtos pretiniekam paveicās," pēc cīņas izteicās Ābols. "Otrajā trešdaļā bijām spiesti daudz spēlēt pa laukuma malām, jo pretinieku zonā tikām tikai tur, kur sāncenši mums to ļāva. Ar atklātiem metieniem Janu Laco pārspēt ir grūti. Trešo vārtu zaudējumā atkal paši kļūdījāmies, taču uzbrukumā darbojāmies jau labāk. Ar vieniem vārtiem gan uzvarai ir par maz."

Vaicāts par NHL lokauta beigām un tā iespaidu uz komandu, Ābols minēja vien Daugaviņa došanos prom no vienības, bet plašāk tā atspoguļošanos visas līgas kontekstā nevēlējās komentē. "Tas laikam ir jāprasa to komandu treneriem, kuri zaudēs uzreiz visu savu pirmo maiņu."

Tāpat Ābols izteicās, ka pēdējās divās spēlēs pēc viņa paša paustajiem pārmetumiem vienības spēlētāji metienu bloķēšanā darbojas daudz labāk, bet pēdējās cīņās piekoptā "tradīcija" uzvarēt katru otro spēli nozīmē, ka nākamajā spēlē pret Maskavas "Spartak" tiks gūts panākums.


""Dinamo" ir nepatīkams pretinieks, it īpaši, kad spēlē savā laukumā. Viņi radīja daudz vārtu gūšanas iespējas, taču lieliski vārtos darbojās Laco," izteicās Šuplers, kurš iepriekš trīs sezonas strādāja ar "Dinamo" vienību. "Mums šī ir vērtīga un smagā cīņā gūta uzvara, kas mani dara priecīgu. Laukumā sevi visu atdeva ikviens spēlētājs, taču mūsu mērķu sasniegšanai mums jāsper tālākie soļi."

Šuplers pēc NHL spēlētāju došanās prom komandā gaida papildinājumu, jo pašreizējo līderu prombūtne būs ļoti jūtama.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 41 spēlē ieņem 12.vietu. 11 spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 12 punktiem. Savukārt "Donbass" ar 55 punktiem ieņem septīto vietu Rietumu konferencē.

10.janvārī rīdziniekiem izbraukumā būs jāsacenšas ar Maskavas "Spartak", turpinājumā tā no 16. līdz 22.janvārim aizvadīs četras cīņas savā laukumā, bet tad Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!