Foto: F64

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Māris Jučers lieliski iesaistījās spēlē, pirmajā periodā nomainot savainoto Mikaēlu Telkvistu, un bija svarīgs faktors izcīnītajā uzvarā pār Maskavas "Spartak", atzina Rīgas komandas uzbrucējs Aleksandrs Žirū.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 4:1 uzvarēja "Spartak" vienību. Otros vārtus rīdziniekiem guva Žirū.

"Šo spēli mēs gribējām iesākt tādā stilā, kā pēdējās trīs. Spēlējām ļoti pacietīgi. Pacietīgi izspēlējām savu spēles plānu. Domāju, darbojāmies labi, negribējām ātri ielaist vārtus. Maču tā arī aizvadījām – spēlējot vienkārši un izdevās tikt pie trim punktiem," kluba oficiālajā mājaslapā internetā citēts Žirū.

Pirmajā periodā Telkvists guva savainojumu, tomēr Žirū bija priecīgs par to, kā Jučers viņu aizvietoja.

"Neesmu drošs, kas īsti ar Mikaēlu notika, bet bija liels prieks redzēt, ka Jučers spēja ātri iejusties un, manuprāt, lieliski aizstāja Telliju. Jučers atvairīja vairākus ļoti bīstamus metienus, tā kā domāju, ka tieši viņš mūs turēja spēlē. Jo brīdī, kad tika nomainīts Telkvists, spēle varēja ievirzīties arī mums nepatīkamā scenārijā. Par to man arī ir liels prieks, ka mums ir divi ļoti labi vārtsargi," turpināja uzbrucējs. "Brīdis, kad tiek nomainīts spēles pamatvārtsargs nav patīkams, bet par to nedrīkst domāt, jo tā tikai var satraukt tikko uz ledus uznākušo. Mēs esam komanda, kura atrodas sev neatbilstošā vietā turnīra tabulā. Esam cīnītāji. Ja mums ir savainots vārtsargs, mēs turpinām cīnīties. Mēs gribas izcīnīt uzvaras."

Trešajā periodā Rīgas "Dinamo" nopelnīja sešas soda minūtes, un Žirū uzsvēra, ka tas ir par daudz: "Pretinieks uzspieda uz mūsu vārtiem, bet mēs nevaram tā vienkārši "nosēsties" savā zonā – centāmies atņemt ripu un.. un dažreiz gadās, ka pārcenties. Devām arī viņiem divas iespējas pēc kārtas spēlēt vairākumā, kas nav labi. Tās ir lietas, no kurām mums ir jāmācās. Neskaitāmas reizes šajā sezonā jau esam iekrituši un zaudējuši punktus."

Nākamajā spēlē Rīgas "Dinamo" tiksies ar Sanktpēterburgas SKA komandu, un kanādiešu hokejists ir pārliecināts, ka viņa komanda var cīnīties par uzvaru.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 42 spēlēs ir 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!