Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" bijušā uzbrucēja Kaspara Daugaviņa došanās atpakaļ uz Nacionālo hokeja līgu (NHL) ir liels zaudējums, intervijā Krievijas portālam "sovsport.ru" atzinis vienības uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs.

Kā zināms, pēc tam kad NHL vadība un tās Spēlētāju asociācija (NHLPA) aizvadītās nedēļas nogalē panāca pagaidu vienošanos par līgas lokauta pārtraukšanu, Eiropā spēlējošie pasaules spēcīgākās hokeja līgas spēlētāji pamazām atgriezās savu klubu rindās.

Rīgas "Dinamo" lokauta laikā spēlēja pašlaik vienīgais NHL klubu pārstāvošais latviešu spēlētājs Kaspars Daugaviņš. Pēc Ņiživija domām, uzbrucēja došanās atpakaļ uz Ziemeļameriku Latvijas klubam ir liels zaudējums.

"Mūsu komandai nav tik garš soliņš, lai nejustu šāda spēlētāja trūkumu. Uzskatu, ka tas komandai viennozīmīgi ir zaudējums," intervijā portālam sacīja Ņiživijs. "Tomēr daudzām citām KHL komandām ziņa par aizokeāna lokauta beigām bija daudz spēcīgāks trieciens nekā mums. Jāatzīst gan, ka NHL hokejistu spēlēšana šajā līgā bija ļoti liels pluss gan klubiem, gan līdzjutējiem."

Jautāts par "Dinamo" neveiksmju iemesliem šajā sezonā, uzbrucējs atzina, ka to pamatā ir daudzu atsevišķu faktoru kopums.

"Nav viena konkrēta iemesla daudzajiem zaudējumiem. Tas ir dažādu faktoru kopums. Tagad jāizdara pareizie secinājumi un sezona jāpabeidz uz pozitīvas nots. Vēl neesam zaudējuši cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs - cīnīsimies līdz galam," apņēmību nebeigt sezonu ar regulārā čempionāta cīņām pauda Ņiživijs.

Kā zināms, "Dinamo" komanda ceturtdien vienā no savām pēdējām izbraukuma spēlēm šajā KHL regulārajā sezonā ar 4:1 pārspēja Rietumu konferences pastarīšus Maskavas "Spartak".

Tagad Rīgas "Dinamo" no 16. līdz 22.janvārim aizvadīs četras cīņas savā laukumā, bet tad Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

Rīgas "Dinamo" hokejisti divas uzvaras pēc kārtas nav spējuši izcīnīt jau kopš septembra vidus.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 42 spēlēs ieņem 12.vietu. Desmit spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 11 punktiem.
Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!