Foto: F64
Krievijas kluba Novosibirskas "Sibirj" Latvijas aizsargs Artūrs Kulda uzskata, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā Kontinentālā hokeja līga (KHL) bija spēcīgais hokeja čempionāts pasaulē.

Atgādinām, ka svētdien oficiāli noslēdzās NHL lokauts, kas ilga 113 dienas.

Gaidāmā NHL lokauta dēļ Kulda nevēlējās palikt Ziemeļamerikā un spēlēt zemākajās līgās, tāpēc viņš pārcēlās uz Novosibirsku, lai spēlētu KHL.

"Tāpat kā visi citi spēlētāji, es zināju, ka sākies NHL lokauts, jo bija pārāk daudz runu par to. Vienīgais jautājums bija, kad tas noslēgsies. Es nevēlējos gaidīt un minēt, kas notiks, tāpēc pārcēlos uz KHL," par notikumiem vasarā izdevumam "Izvestija" stāstīja Kulda. "Pretējā gadījumā man nāktos spēlēt Amerikas hokeja līgā (AHL), kurā nospēlēju četras sezonas un ieguvu galveno balvu – Kaldera kausu. AHL es jau biju izspēlējies."

"KHL ir ļoti augsts spēles līmenis, šeit ir daudz pieredzējušu spēlētāju un spēcīgu pretinieku. Lokauta laikā visi spēcīgākie hokejisti pārcēlās uz KHL. Tāpēc sanāk, ka pussezonu pavadīju pasaules spēcīgākajā līgā," turpināja Latvijas hokejists.

Kulda uzsvēra, ka KHL un NHL ir pilnīgi atšķirīgi čempionāti.

"Katrai līgai ir savi plusi un mīnusi. Negribu tam pievērst uzmanību, jo esmu sportists un man jāmāk spēlēt visur," uzsvēra Latvijas izlases aizsargs.

Kulda šīs sezonas 40 KHL čempionāta spēlēs izcēlies ar septiņiem vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!