Foto: F64

Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu savstarpējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā trešdien Georgija Pujaca pārstāvētā pagājušās sezonas Gagarina kausa fināliste Omskas "Avangard" ar rezultātu 4:3 (2:0, 2:2, 0:1) savā laukumā uzvarēja Maskavas CSKA vienību ar Jāni Spruktu ierindā.

Neviens no Latvijas hokejistiem šajā mačā ar rezultativitāti gan neizcēlās.

Pujacs darbojās savas komandas pirmajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 19 minūtes un 42 sekundes. Savukārt CSKA trešās maiņas uzbrucējs Sprukts nospēlēja 11 minūtes un 55 sekundes, trešajā trešdaļā uz ledus gan pavadot vien minūti un 15 sekundes.

Sprukts uzvarēja sešos no 11 iemetieniem.

Ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm "Avangard" rindās izcēlās Aleksandrs Perežogins.

CSKA komandai šis bija pirmais zaudējums pēc septiņu uzvarētu maču sērijas.

Vēl vienā trešdienas spēlē zaudējumu savā laukumā piedzīvoja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

"Donbass" otrās maiņas aizsargs Bārtulis uz ledus pavadīja 22 minūtes un 50 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā, veicot vienu metienu pa vārtiem.

Citā spēlē pie panākuma tika Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) izbraukumā pārspēja citu Maskavas klubu "Spartak".

Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem guva Mareks Kvapils, Maksims Solovjovs un Deniss Kokarevs, atnesot "Dinamo" vienībai vien otro uzvaru pēdējās sešās cīņās.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Avangard" ar 92 punktiem 44 spēlēs ieņem pirmo vietu.

Savukārt Rietumos Maskavas "Dinamo" ar 88 punktiem 43 cīņās ir otrie, CSKA ar 79 punktiem 42 mačos atrodas ceturtajā pozīcijā, bet "Donbass" ar 56 punktiem 43 spēlēs ieņem devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!