Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien piedzīvoja septīto zaudējuma pēc kārtas, ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) izbraukumā piekāpjoties Artūra Kuldas pārstāvētajai Novosobirskas "Sibirj" komandai.

Vārtus "Sibirj" vienības labā guva Aleksandrs Kutuzovs un Ņikita Zaicevs.

Šis Rīgas "Dinamo" komandai bija jau septītais zaudējums pēc kārtas, kas ir garākā zaudējumu sērija šajā sezonā. Rīdzinieki uzvaru nav svinējuši kopš 10.janvāra, kad ar 4:1 tika uzvarēta Maskavas "Spartak" komanda.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" treneri šīs dienas mačam pieteica septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, un no izbraukumā līdzi paņemtajiem hokejistiem šodien pieteikumā netika iekļauti Mikaēls Telkvists, Guntis Galviņš un Aleksandrs Žirū. Šīsdienas mačā pirmo reizi sezonā kā pirmais vārtsargs bija Kristers Gudļevskis.

Pirmais periods

Spēles pirmajās minūtēs abas komandas spēlēja ātru hokeju, bet bīstamāk uzbruka "Sibirj" vienība. Gudļevskis ar pirmajiem metieniem tika galā veiksmīgi. Piektajā minūtē Andris Džeriņš par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju devās izciest divu minūšu sodu, un vairākumā mājinieki izveidoja lielu ofensīvu, kuru izdevās apturēt. Arī turpinājumā Latvijas komandas vārtsargam bija ļoti daudz darba, kamēr "Dinamo" uzbrucējiem ar uzbrukuma sākšanu bija lielas problēmas.

14.minūtē rīdziniekiem bija iespēja vairākumā, kurā Gints Meija uzmeta no tuvas distances, bet Miks Indrašis ar Mārtiņu Karsumu saasināja situāciju vārtu priekšā, tomēr "Sibirj" vārtsargs Džefs Glāss ripu tvēra. Pirmās trešdaļas pēdējās minūtēs neliels pārsvars bija Rīgas "Dinamo" hokejistiem, bet rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods

Pēc pārtraukuma iespēja raidīt ripu "Sibirj" vārtos bija Gunāram Skvorcovam, kura metienu tvēra vārtsargs, bet nākamajās 30 sekundēs rīdzinieki zaudēja divus vārtus. Vispirms "Sibirj" spēlētājs Kutuzenovs izdarīja metienu no uzbrukuma zonas vidus, kuru Gudļevskis neredzēja un nespēja atvairīt. Uzreiz Zaicevs ātrā uzbrukumā iegāja zonā un trāpīja tālajā vārtu stūrī, rezultātam kļūstot 0:2. Rīgas kluba galvenais treneris Artis Ābols nekavējoties pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, bet "Sibirj" arī pēc tam turpināja izdarīt metienus pa Gudļevska sargātajiem vārtiem.

27.minūtē Andris Džeriņš pārkāpa noteikumus, bet "Dinamo" veiksmīgi nosargāja savus vārtus. Uzreiz sekoja arī Jēkaba Rēdliha noraidījums, kurā rīdzinieku mazākuma brigāde bija uzdevumu augstumos. Spēlējot vienādos sastāvos, komandas apmainījās ar labiem uzbrukumiem, tomēr trešdaļas izskaņā atkal pārsvars piederēja mājiniekiem, tomēr Gudļevskis metienus tvēra.

Trešais periods

Trešās trešdaļas sākumā Skvorcovu izgājienā kavēja pretinieks, un Latvijas hokejists nopelnīja soda metienu. Viņam neizdevās pārspēt Glāsu, raidot ripu pa vārtsarga kājsargu. Spēles 44.minūtē rīdzinieki ieguva tiesības spēlēt vairākumā, kurā neviens bīstams moments neizdevās. Mača nākamajās epizodēs Gudļevskis atvairīja kārtējo metienu, bet tad ripa lēnām slīdēja un atsitās pret stabiņu.

Džeriņš ar Meiju vēlāk izveidoja bīstamu momentu, bet Novosibirskas hokejisti aizsardzībā spēlēja droši. Spēles gaita neliecināja, ka Rīgas "Dinamo" varētu izglābties, un divas minūtes pirms mača beigām Kristaps Sotnieks tika noraidīts. Spēles rezultāts vairs nemainījās, un rīdzinieki piedzīvoja kārtējo zaudējumu.

Rīgas Dinamo sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #50 Kristers Gudļevskis (#37 Māris Jučers)

Aizsargi: #14 Jēkabs Rēdlihs - #9 Krišjānis Rēdlihs, #11 Kristaps Sotnieks - #6 Arvīds Reķis (A), #44 Oskars Cibuļskis – #2 Rodrigo Laviņš, #77 Mārtiņš Porejs;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (C) - #38 Paul Szczechura - #70 Miks Indrašis, #95 Juris Upītis - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #91 Roberts Bukarts - #74 Jamie Johnson – #98 Elvijs Biezais, #41 Raitis Ivanāns (A) - #43 Vitālijs Pavlovs - #73 Gunārs Skvorcovs, #96 Māris Bičevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!