Foto: F64
Ceturtdien ar spēli pret labi zināmu pretinieku, Ņižņijnovgorodas "Torpedo", dalību jaunizveidotajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausā uzsāks Rīgas "Dinamo" komanda.

Iepriekšējā sezonā abas komandas tikās Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā, kurā septiņu spēļu sērijā pārāki izrādījās "Torpedo", bet šosezon gan "Dinamo", gan Ņižņijnovgorodas komanda ir palikuši ārpus "play-off" - "Torpedo" Rietumu konferences kopvērtējumā ieņēma 11., bet Rīgas "Dinamo" - pēdējo, 14. vietu.

Cerību kausā sākotnēji komandas aizvadīs kvalifikācijas kārtu, kurā divu spēļu summā noskaidros to vienību, kura turpinās cīņu par KHL Cerības kausu 2013. Atbildes spēle Ņižņijnovgorodā notiks sestdien, 23. februārī.

Kopumā līdz šim KHL čempionātā abas komandas ir tikušās 17 reizes un ņižņijnovgorodieši ir izcīnījuši par vienu uzvaru vairāk - deviņas. Šosezon Rīgas "Dinamo" Ņižņijnovgorodas klubam zaudēja abās regulārā čempionāta spēlēs - izbraukumā ar 2:3, bet Rīgā - ar 3:4.


Visiem vārtsargu līnijā joprojām galvenais vilcējspēks ir Krievijā dzimušais Baltkrievijas izlases vārtsargs Vitālijs Kovaļs, kura dublieri ir gados jauni vārtsargi. Aizsardzībā jau otro sezonu pēc kārtas līderis soms Jusso Hietanens, kuram palīdz pieredzējušie Vladimirs Maļenkihs, Jevgēņijs Varlamovs un Dmitrijs Bikovs. Savukārt uzbrukumā pēc ilggadējā līdera Mihaila Varnakova došanās uz SKA janvāra beigās, galvenās lomas spēlē krievs Dmitrijs Makarovs un zviedrs Martins Tērnbergs. "Torpedo" komandā joprojām spēlē arī Rīgas "Dinamo" pirmās sezonas uzbrucējs Mets Elisons, uzbrukuma līnijā vēl var izcelt arī Latvijas vieglatlētes Inetas Radevičas dzīvesbiedru Pjotru Sčastļiviju.

KHL Cerības kausā piedalās 10 komandas - sešas no Rietumu konferences un četras no Austrumu konferences, kuras pēc regulārā čempionāta rezultātiem neiekļuva "play-off". Tā kā Rietumu konferencē ir par divām komandām vairāk, tad šīs konferences vienības aizvadīs priekšsacīkšu kārtu, kurā četras komandas divu spēļu summā (viena mājās un viena izbraukumā) noskaidros, kuras divas komandas turpinās cīņu par KHL Cerības kausu. Otrajā (1/4 finālā) un trešajā (pusfinālā) kārtā, katras konferences komandām jau būs jāaizvada pa divām spēlēm savā laukumā un izbraukumā, lai sērijā līdz trim uzvarām noskaidrotu finālistus, kuriem būs jāsacenšas ar otras konferences finālistiem.

Rietumu konferences otrajā pārī tiksies 12. vietas īpašnieki - Čehovas "Vitjazj" un 13. vietā palikušie "Spartak". Priekšsacīkšu pāru uzvarētāji tiksies attiecīgi ar 9. vietā palikušajiem "Donbass" un 10. vietas īpašniekiem, Minskas "Dinamo". Savukārt Austrumu konferencē uzreiz ¼ finālā savā starpā spēlēs Latvijas izlases aizsarga Edgara Masaļska pārstāvētā "Jugra" (9. vieta) un "Avtomobiļist" (12. vieta), un Novokuzņeckas "Metallurg" (10. vieta) ar Novosibirskas "Amur" (11. vieta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!