Foto: LETA
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko uzskata, ka Minskas "Dinamo" nav lietderīgi spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), un iesaka izveidot atsevišķu līgu Eiropā, ziņo "Interfax".

"Jāteic, KHL problēmu ir vairāk kā vajag," saka Baltkrievijas prezidents. "Mūsu "Dinamo" šodien ir Minskā, rīt - Habarovskā, Kolimā, Čukotkā, lidojam aiz trejdeviņām zemēm... Turp lidojam divas diennaktis, tikpat atpakaļ, nekāda treniņu procesa, ne atpūtas."

Lukašenko iesaka izveidot KHL divas līgas - Eiropas daļas komandām un tām, kas ir aiz Urāliem, līdzīgi kā ir Nacionālajā Hokeja līgā Austrumu un Rietumu konference, vai arī veidot atsevišķu Eiropas līgu. "Uzskatu par iespējamu izveidot Eiropas hokeja līgu," viņš norāda. "Krieviem paliktu KHL, kurā iesaistītos, iespējams, kazahi, ukraiņi, varbūt kāda baltkrievu komanda. Bet eiropiešiem vajag savu seriāli - aizlidotu uz Berlīni un pēc mača pēc pāris stundām jau būtu mājās."

"Bet varbūt izmantot trešo variantu - atteikties no dalības KHL un netērēt tur divus desmitus miljonus dolāru, ieguldot šo naudu pašmāju hokejā," sala Lukašenko. "Tuvākajā laikā gatavojos tikties ar Baltkrievijas sporta ministru, prezidenta palīgu un Olimpiskās komitejas viceprezidentu. Tiksim skaidrībā ar [hokejistu] algām un paskatīsimies, vai mums ir vajadzīgs tāds "Dinamo" KHL."

2012./2013. gada KHL regulārā čempionātā vērtējumā Minskas "Dinamo" Rietumu konferencē palika 10. vietā, neiekļūstot Gagarina kausa izcīņā,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!