Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa pusfināla pirmajā spēlē nodemonstrējis pietiekoši labu sniegumu, lai pie pienācīga spēles laika tiktu visi spēlētāji, uzskata rīdzinieku galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols.

Kā ziņots, Latvijas klubs Cerību kausa pusfināla pirmajā spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 7:2 (1:0, 2:1, 4:1) sagrāva Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

"Komanda demonstrēja labu kustību pa laukumu. Ja gūstam septiņus vārtus, tad ir jāuzvar. Tas arī notika," pēc spēles izteicās Ābols. "Visas četras maiņas tika pie pienācīga spēles laika. Tāpat arī laukumā tika visi septiņi aizsargi, tajā skaitā Arvīds Reķis, kurš pēc traumas nospēlēja labi."

"Rezultāts ļāva laukumā laist visus. Pienesumu, protams, gaidām no visām maiņām, arī no ceturtās," piebilda treneris.

Tāpat Ābols nevēlējās iemeslus tik pārliecinošai uzvarai meklēt pretinieku komandas problēmās, jo vienā spēlē laukumā varot notikt pilnīgi viss, bet taktiskajā ziņā treneris piekrita apgalvojumam, ka Rīgas klubam pagaidām nepadodas realizēt tā sauktās "pasīvās" spēles zīmējuma shēmas.


"Viena komanda gribēja uzvarēt, bet otra - nē. Tas bija redzams uz laukuma. Komanda vienkārši negribēja spēlēt," skarbs bija Baltkrievijas vienības galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis.

Sērijas otrā cīņa ceturtdien vēlreiz tiks aizvadīta "Arēnā Rīga", bet trešā un nepieciešamības gadījumā arī ceturtā spēle nākamajā pirmdienā un otrdienā notiks Minskā.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!