Foto: F64
Horvātijas klubs Zagrebas "Medvescak" iesniedzis oficiālu pieteikumu dalībai Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), aģentūrai "R-Sport" atklājis līgas viceprezidents Vladimirs Šalajevs.

Zagrebas klubs KHL vēlas iesaistīties jau līdz ar nākamo sezonu.

Tuvākajā laikā atbildīgās KHL komisijas veiks komandas sniegto finansiālo garantiju pārbaudi, kā arī uz vietas pārbaudīs pieejamo infrastruktūru un kluba uzbūvi.

Kā kandidāts uz iekļaušanos KHL Zagrebas klubs ir kopš pagājušā gada janvāra.

Iepriekš dalībai turnīrā bija pieteicies arī Polijas klubs "Gdaņsk", kura infrastruktūra pilnībā atbildusi līgas prasībām, tomēr komandas vadība nav spējusi sniegt nepieciešamās finansiālās garantijas, tāpēc nākamajā sezonā vienība turnīrā nespēlēs.

Kā zināms, ar jaunā poļu kluba veidošanu nodarbojas bijušais Latvijas futbola kluba "Skonto" direktors Antans Sakavicks.

KHL pašlaik gaida atbildi no Vladivostokas, jo līgas vadība vēloties tajā redzēt kādu jaunu krievu komandu, savukārt Toljati "Lada" pašlaik neizrāda cerēto iniciatīvu atgriezties KHL. Tāpat pašlaik joprojām ir iespējama Itālijas kluba "Milan" pievienošanās KHL.

Kad kļūs zināms, cik komandas nākamajā sezonā spēlēs KHL čempionātā, līgas vadība lems par izmaiņām turnīra izspēles kārtībā. Plānots, ka maijā vadība izvērtēs iespēju līdzšinējo divu konferenču vietā pāriet uz trīs konferenču sadalījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!