Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas speciālistam Harijam Vītoliņam piedāvāts kļūt par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galveno treneri, viņš pats atklājis portālam "Sportbox.ru".


Vītoliņš jau ilgstoši strādā kā bijušā Latvijas izlases galvenā trenera Oļega Znaroka palīgs Maskavas "Dinamo" komandā, ar kuru divus gadus pēc kārtas izdevies izcīnīt Gagarina kausu.

Piedāvājums stāties Rīgas kluba galvgalī izskanējis vēl šīs sezonas izslēgšanas spēļu turnīra laikā, bet tad Vītoliņš atteicies uzsākt sarunas ar "Dinamo" komandas vadību, jo vēlējies koncentrēties tikai darbam ar Maskavas vienību.

"Pagaidām ir pāragri spriest, kā attīstīsies sarunas. Kopš sezonas beigām vēl ir pagājis pārāk mazs laiks," citēts Vītoliņš.

Tikmēr citā intervijā ar aģentūru "R-Sport" Vītoliņš neslēpj, ka vēlētos savus spēkus izmēģināt arī kā galvenais treneris.

"Ja teikšu, ka nevēlos būt galvenais treneris, nebūšu godīgs. Laiks rādīs, jo pašlaik vēlos vienīgi nosvinēt uzvaru Gagarina kausā," citēts treneris. "Esam nopelnījuši atpūtu."

Kopš somu speciālista Pekas Rautakallio atlaišanas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu veicējs ir Artis Ābols, kura iespējas kļūt par pilntiesīgu galveno treneri iepriekš Rīgas kluba vadība vērtēja augstu.

Kā ziņots, šosezon Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam.

Tomēr vēlāk Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!