Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedevs neizslēdz iespēju, ka nākamajā sezonā līgas komandas varētu tikt sadalītas pa septiņām komandām četrās divīzijās, ja KHL pievienotos gan Vladivostokas, gan Zagrebas klubi.

"Ar Vladivostokas komandas parādīšanos aktuāls ir variants par trīs divīzijām pa deviņiem klubiem, par ko es jau informēju svētdien. Tomēr līga izskata arī citas iespējas," laikrakstam "Sport-Ekspress" atklājis Medvedevs. "Piemēram, lielu aktivitāti izrāda [Zagrebas] "Medvescak" - ar Horvātijas kluba ierašanos mēs spētu saglabāt divas konferences un četras divīzijas pa septiņām komandām katrā. Lēmuma pieņemšanai vēl ir laiks, un mūsu lielā kontinenta līdzjutējiem no Prāgas līdz Vladivostokai šajās pavasara dienās būs, par ko parunāt."

"Sport-Ekspress" rīcībā esošā informācija liecina, ka gala lēmums par nākamās sezonas KHL struktūru tiks pieņemts ne ātrāk kā maija vidū.

Medvedeva iepriekš teiktas gan lika noprast, ka "Medvescak" komandas pievienošanās KHL klubu saimei netiek plānota jau ar nākamo sezonu, taču nesenākie līgas prezidenta izteikumi liecina par pretējo.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Medvedevs apstiprinājis, ka KHL komandu pulku tuvākajā laikā papildinās klubs no Vladivostokas. Neoficiāli par to jau bija zināms iepriekš, taču tagad šādu ieceri apstiprinājis arī līgas prezidents.

Sarunā ar laikrakstu "Sport-Ekspress" Medvedevs Vladivostokas komandas iesaistīšanos KHL čempionātā līdz ar nākamo sezonu vērtēja ar 99% iespējamību, sakot, ka oficiāls paziņojums ir gaidāms šīs nedēļas beigās.

Katram KHL klubam pirms gaidāmās sezonas jaunajai Vladivostokas vienībai būs jāatdod pa vienam spēlētājam.

Tāpat uz pievienošanos KHL pretendē arī Itālijas klubs "Milan" un Polijas klubs "Gdaņsk", taču nākamajā sezonā tas vēl netiek gaidīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!