Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pārtraukusi līgumu ar jauno uzbrucēju Gunāru Skvorcovu, liecina līgas informācija.

Pagājušajā sezonā 23 gadus vecais Skvorcovs regulārajā čempionātā piedalījās 23 mačos, paliekot bez rezultativitātes punktiem, bet Cerību kausā viņš 11 mačos savāca trīs vārtus un četras rezultatīvas piespēles.

Tāpat līga informē, ka no līgumiem, kas noslēdzās 30.aprīlī, pagaidām Rīgas "Dinamo" sistēma nav pagarinājusi vienošanās ar Elviju Biezo, Aleksandru Burcevu, Edgaru Dīķi, Miku Lipsbergu, Mārtiņu Poreju, Andreju Smirnovu, Juri Upīti un Māri Jučeru.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda jau papildinājusi sastāvu ar kanādiešu aizsargu Metu Robinsonu, labi zināmo slovāku uzbrucēju Marcelu Hosu un kanādiešu uzbrucēju Kailu Vilsonu. No Latvijas spēlētājiem rīdzinieki atjaunojuši kontraktus ar pieredzējušo aizsargu Sandi Ozoliņu un uzbrucēju Aleksandru Ņiživiju.

Tāpat pēc Normunda Sējēja atgriešanās ģenerālmenedžera amatā vienība jau pagarinājusi līgumus ar latviešu aizsargiem Arvīdu Reķi un Oskaru Cibuļski, uzbrucējiem Andri Džeriņu un Vitāliju Pavlovu, kā arī kanādiešu uzbrucēju Polu Šekuru.

Savukārt vienībā nespēlēs Guntis Galviņš, kurš pārgājis uz Hantimansijskas "Jugra" komandu, kā arī Mārtiņš Karsums, kurš devies uz līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo".

Vēl Rīgas "Dinamo" komanda lauzusi līgumu arī ar aizsargu Jēkabu Rēdlihu un uzbrucēju Raiti Ivanānu. Pagaidām neskaidrs statuss ir ar pieredzējušo aizsargu Rodrigo Laviņu, kuram beidzies līgums, bet uzbrucējs Ģirts Ankipāns beidzis karjeru un izmantojis iespēju pievienoties komandas treneru kolektīvam.

Pēc oficiāli pieejamās informācijas, Rīgas "Dinamo" komandai uz nākamo sezonu ir spēkā līgumi arī ar Māri Bičevski, Robertu Bukartu, Kristeru Gudļevski, Miku Indraši, Gintu Meiju, Krišjāni Rēdlihu, Kristapu Sotnieku un Mīkaelu Telkvistu.

Tātad pašlaik vienībā kopā ir divi vārtsargi, seši aizsargi un desmit uzbrucēji.

Kā ziņots, svētdien Gudļevski Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izvēlējās Tampabejas "Lightning" komanda.

Nākamajā sezonā "Dinamo" komandas sastāva komplektācijas pamatprincipi nemainīsies - kodolu veidos Latvijas spēlētāji, bet atsevišķās pozīcijās tiks pieaicināti pieci līdz seši citu valstu hokejisti.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!