Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji ir pelnījuši pateicību par nodemonstrēto pašatdevi izbraukuma mačā pret vienu no līgas vadošajiem kubiem Sanktpēterburgas SKA, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, "Dinamo" regulārā čempionāta spēlē sestdien ar 3:4 (1:2, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Sanktpēterburgas SKA. Vēl minūti pirms pamatlaika beigām "Dinamo" atradās vadībā ar 3:2, tomēr pārsvaru nenosargāja, bet pēcspēles metienos SKA hokejisti bija pārāki ar 1:0.

"Sākām ne visai labi, bet atspēlējāmies. Bijām tuvu uzvarai. Varbūt tas nebūtu īsti taisnīgi, bet Jakubs Sedlāčeks spēlēja lieliski. Vienu punktu nopelnījām," Ābols teikto citē Rīgas klubs. "Kādēļ "Dinamo" Rietumu konferencē ir trešajā vietā? Pats nezinu. Puiši ir malači, spēlējam kā komanda. Mums visi treneri ir jauni un vietējie. Ir arī Sanda Ozoliņa faktors - viņš ir īstens vadonis. Dara savu darbu uz ledus un palīdz mums."

Treneris izcēla, ka pēc spēles pret Sanktpēterburgas klubu "Dinamo" spēlētāji ir pelnījuši pateicību par pašatdevi un pašaizliedzību.

"Domāju, ka nedaudz nogulējām šīs spēles sākumu, sevišķi mūsu maiņa. Labi, ka spēles turpinājumā pratām savākties, izlīdzinājām rezultātu un tad arī izvirzījāmies vadībā," izteicies divu vārtu guvējs Miks Indrašis. "Pagaidām izskatās, ka Sanktpēterburga man ir tāda veiksmīga pilsēta. Pēc spēles jau man daži kaut ko tādu teica, bet es par to īsti nedomāju. Galvenais, ka tomēr vārti iekrita."

"Savā pirmajā vārtu guvumā bijām iespieduši viņus zonā. Rodrigo Laviņš pameta ripu uz vārtu priekšu. Pats īsti nemaz neredzēju to vārtu gūšanas momentu. Redzēju ripu un pa to uzsitu. Tad pamanīju, ka komanda priecājās un sapratu, ka ir. Sākumā pašam likās, ka trāpīju pa bortu," atcerējās uzbrucējs. "Pēc pirmās trešdaļas Ābols neko īpašu neteica. Nevienam nekas netika pārmests. Nebļāva, viss bija ļoti mierīgi. Teica, ka nekas traks nav noticis. Mums bija jānomierinās un jāturas pie sava spēles plāna, un tad viss būs kārtībā."

"Jā, punkts pret SKA ir labi, bet varējām iegūt arī vairāk," uzskata Indrašis. "Šis ir ļoti svarīgs izbraukums. Mums ir spēles pret savas konferences komandām tieši pirms pārtraukuma. Gatavosimies nākamajai spēlei."

Šīs izbraukuma sērijas turpinājumā rīdzinieki ik pēc dienas pārtraukuma tiksies arī ar Mitišču "Atlant", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Čerepovecas "Severstaļ".

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 37 punktiem 20 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!