Foto: F64

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols aizvada savu pirmo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu šajā amatā, un atzīst, ka sākumā neesot bijis viegli nodalīt sevi no hokejistiem, bet lielu pateicību viņš esot parādā KHL Cerības kausam.

Ābols pirms šīs sezonas kļuva par "Dinamo" galveno treneri, bet pērnās sezonas otrajā pusē pēc soma Pekas Rautakallio atlaišanas bija galvenā trenera vietas izpildītājs. Ābola vadībā Rīgas klubs pērnajā sezonā triumfēja Cerību kausa izcīņas sacensībās, kurās startēja Gagarina kausā neiekļuvušās komandas, bet šo sezonu vienība uzsākusi ļoti sekmīgi, ieņemot Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu.

"Puiši ir noticējuši mūsu - jauno treneru - spējām un laukumā izpilda visu, ko no viņiem prasām. Komandā ir jūtams vienots kolektīvs, kurā hokejisti spēlē viens par otru. Viens no mūsu pašreizējā snieguma faktoriem, protams, ir arī Sandis Ozoliņš," Ābols izteicies intervijā portālam "Championat.com". "Vadībai iepriekš neslēpu, ka ļoti vēlos komandā viņu atkal redzēt. Laukumā viņš padara lielu darbu un man ļoti palīdz."

"Iesākumā nebija viegli komunicēt ar Ozoliņu, jo viņš ir par mani gadu vecāks. Tomēr jau laikā, kad sāku strādāt ar Jūliusu Šupleru, treneris man teica, ka man ir jānovelk svītra, jo vairs sevi nedrīkstu uzskatīt par spēlētāju. Ar laiku pie tā pieradu," saka Ābols.

"Es kā treneris emu ļoti pateicīgs pagājušās sezonas Cerību kausa izcīņai, jo bez šīs trofejas es droši vien tagad ar klubu nestrādātu kā galvenais treneris. Tomēr par šo kausu es vairs negribu cīnīties, lai arī nemīlu skriet pa priekšu notikumiem. Lai sezona iet uz priekšu, un tad jau skatīsimies, kur esam," izcēla treneris. "Gagarina kauss? Viss ir iespējams, taču nezinu, kad."

"Vasarā gribējām, lai komandā paliek Kristers Gudļevskis. Tomēr ar varu mīļš nekļūsi. Ja jau aģenti viņam bija ieteikuši izpirkt līgumu un doties uz ASV, ko mēs varējām darīt? Viņš aizvadīja veiksmīgu pasaules čempionātu, lai jau brauc. Nav jēgas no vārtsarga, kurš visu laiku domātu, kas gan būtu noticis, ja viņš aizbrauktu prom," atcerējās Ābols. "Gudļevskis jautāja, pie cik liela spēles laika pie mums tiks, bet es viņam lūdzu pagaidīt, jo neko nevarēju garantēt. Viņš noteikti būtu spēlējis vairāk nekā pērn, taču tālākais būtu atkarīgs tikai no viņa paša. Viņš gribēja, lai apsolu, ka spēles laiks ar Mīkaelu Telkvistu tiks dalīts uz pusēm. Kā gan es ko tādu varēju apsolīt? Gudļevskis KHL bija aizvadījis pusotru maču."

"Soču olimpisko spēļu laikā komandu varētu pamest kādi desmit spēlētāji, taču tā mums nav jauna problēma. No vienas puses, tas ir labi, bet no otras - klubs cietīs. Tāpēc komandai pilnībā ir jābūt gatavai jau septembrī, jo sezonas pārtraukumu laikā vairums hokejistu ir aizņemti izlasē. Neko atgūt tādā veidā nav iespējams. No otras puses - Vankūveras Olimpiādes pieredze rāda, ka puiši klubā atgriezās spēles tonusā," par šīs sezonas specifiku izteicās Ābols. "Pats par atgriešanos Latvijas izlases treneru korpusā neesmu domājis. Kad mūs ar Viktoru Ignatjevu no darba atbrīvoja, neviens neko nepaskaidroja, bet Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents savas pretenzijas izteica ar preses starpniecību."

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!