Foto: LETA

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā cietusi Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempionvienība Maskavas "Dinamo", bet tās uzbrucējs latvietis Mārtiņš Karsums pārtraucis iespaidīgo rezultativitātes sēriju.

Maskavas "Dinamo" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:2, 1:0) piekāpās Kazaņas "Ak Bars" hokejistiem.

Pirmo periodu abas komandas noslēdza ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1, bet nākamajā trešdaļā mājinieki no Kazaņas pēc Krisa Burka un Šona Keška metieniem panāca 3:1. Noslēdzošajā trešdaļā Maskavas klubs pēc Konstantīna Volkova trāpīgā raidījuma vienus vārtus atguva, bet turpinājumā atspēlēties vairs neizdevās.

Karsums šajā mačā spēlēja pēdējo divu gadu Gagarina kausa ieguvēju otrajā maiņā, laukumā pavadot 21 minūti un 18 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. Tāpat uzbrucēja kontā arī divi nesekmīgi metieni pa pretinieku vārtiem.

Līdz ar to pārtrūkusi Karsuma iespaidīgā rezultativitātes sērija, jo iepriekš viņš bija guvis vārtus piecos mačos pēc kārtas, bet ar rezultativitāti izcēlies jau sešas cīņas pēc kārtas.

Šīs sezonas 24 mačos latvietis guvis jau 11 vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles. Latvietis ir savas komandas labākais vārtu guvējs un trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Kā zināms, Karsums tika atzīts par aizvadītās nedēļas labāko uzbrucēju.

Tikmēr pie pārliecinoša panākuma tikusi Latvijas trenera Pētera Skudras vadītā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas ar 5:0 (1:0, 1:0, 3:0) savā laukumā apspēlēja Podoļskas "Vitjaz" hokejistus.

Maskavas "Dinamo" ar 50 punktiem 24 spēlēs Rietumu konferencē joprojām ir otrie, aiz līgas līderiem Sanktpēterburgas SKA.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Torpedo" ar 35 punktiem 22 spēlēs ieņem sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!