Foto: F64

Latvijas izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ufas "Salavat Julajev" aizsargs Artūrs Kulda šobrīd nedomās par iespēju spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), intervijā "allhockey.ru" atzina pats spēlētājs.

Kulda lielāko daļu savas profesionālās karjeras pavadījis Amerikas hokeja līgā (AHL), cenšoties izkarot vietu NHL klubos Atlantas "Trashers" un Vinipegas "Jets", tomēr tas īsti neizdevās. Viņš pasaules spēcīgākajā līgā nospēlējis vien 15 spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Kulda stāstīja, ka viņam bijusi iespēja spēlēt Ziemeļamerikā arī šajā sezonā, taču piedāvājumi viņu nav pārliecinājuši. "Es ļoti daudz atdevu Vinipegas "Jets" komandai, vēlējos spēlēt augstā līmenī un būt neatņemama komandas sastāvdaļa. Gribēju daudz spēlēt, nevis būt tikai pieteikumā. Par NHL pagaidām nedomāju. Man ir līgums uz divām sezonām ar "Salavat Julajev", un vēlos ar tās nospēlēt augstā līmenī," sacīja Kulda.

Tāpat Kulda pauda prieku, ka viņš ir atradis savu komandu, jo viņš Ufā ir apmierināts gan ar komandas piedāvāto līgumu, gan ar spēles līmeni.

Šajā sezonā Latvijas izlases aizsargs 18 KHL spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis trīs piespēles, kā arī iekrājis pozitīvu lietderības koeficentu "+7".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!