Foto: F64

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) izbraukumā pieveica Horvātijas vienību Zagrebas "Medveščak".

Rezultātu "Medveščak" atklāja jau otrajā minūtē, tomēr turpinājumā precīzi spēja mest tikai viesi.

Bārtulis laukumā pavadīja 18 minūtes un trīs sekundes, bloķējot trīs pretinieku metienus, veicot vienu spēka paņēmienu un izdarot vienu raidījumu pa vārtiem.

Līdz ar to Doņeckas klubs pārtrauca pērnā gada nogalē aizsākto divu neveiksmju sēriju.

Citā spēlē septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Maskavas "Spartak" komanda, kas ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) savā laukumā piekāpās Baltkrievijas vienībai Minskas "Dinamo".

Rietumu konferences kopvērtējumā tagad "Donbass" ar 74 punktiem 42 spēlēs nostiprinājās trešajā vietā. Par trim punktiem mazāk ir Maskavas CSKA komanda, bet piektajā pozīcijā ar 70 punktiem 39 mačos seko Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", kas svētdien izbraukumā samēros spēkus ar šosezon neveiksmīgu sniegumu rādošajiem Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistiem.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!