Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" sistēmas gados jaunais vārtsargs Rihards Cimermanis ir priecīgs par līgas ieviestajām izmaiņām jauno spēlētāju limitā, uzsverot, ka tas viņam beidzot ļaus daudz biežāk krāt pieredzi Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā.

Saskaņā ar decembra beigās ieviestajiem KHL jaunajiem noteikumiem katram klubam tagad spēlei obligāti jāpiesaka tikai viens hokejists vecumā līdz 21 gadam. Pirms sezonas tika noteikts, ka katrā KHL komandā jābūt vismaz četriem 1992.gadā un vēlāk dzimušiem hokejistiem, bet spēles pieteikumā tiek ierakstīti vismaz divi.

Tomēr liela daļa komandu šo punktu apgāja, vienu no jaunā spēlētāja vietām atvēlot otrajam vārtsargam, kas gandrīz nekad neiziet laukumā. Turklāt jaunais censonis līdz ar to netiek spēlēt nekāda līmeņa sacensībās.

"Pavisam noteikti šis ir pareizs solis no KHL puses," sarunā ar aģentūru LETA pauda 20 gadus vecais Cimermanis, kurš šosezon regulāri tika pieteikts KHL spēlēm kā otrais vārtsargs, tādējādi netiekot pie iespējas pastāvīgi gūt pieredzi "Rīgas" vienības rindās MHL čempionātā. "Protams, doties izbraukumos ar "Dinamo" komandu ir liela pieredze. Treniņos pretim stājas meistarīgāki spēlētāji, kas nozīmē spēcīgākus metienus un lielākus ātrumus. Arī piedalīšanās KHL spēlēs kaut uz rezervistu soliņa ir liela pieredze."

"Tomēr man galvenā prioritāte šajā vecumā ir spēļu prakse. Ja vēlos turpināt hokejista karjeru, man ir jāspēlē un pēc iespējas vairāk, jo tikai spēlēs ir iespējams redzēt savu progresu un to, pie kā vēl jāstrādā," izcēla vārtsargs. "Tā kā mani pieteica KHL mačiem, es MHL nospēlēju tikai sešas spēles trīs mēnešu laikā. Katra spēle likās kā pirmā sezonā, jo, tik reti spēlējot, ir grūti iegūt pārliecību. It kā spēka ir daudz un gribēšana vēl lielāka, bet nekādi nejutos iespēlējies."

"Tāpēc esmu priecīgs par šo KHL lēmumu. Tā man ir iespēja MHL spēlēt daudz biežāk. Cerams, spēšu palīdzēt komandai tikt pie uzvarām un aizkļūt pēc iespējas tālāk izslēgšanas spēlēs," piebilda Cimermanis.

Kā ziņots, ja KHL čempionātā komandas pieteikumā mačam būs vismaz trīs jaunie hokejisti, komanda mačam varēs pieteikt līdz pat 22 spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!