Foto: LETA

Pie negaidīti pārliecinošas uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien tika latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas viesos ar 6:2 (0:0, 4:2, 2:0) sagrāva Austrumu konferences vicelīderus Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Bārtulis uz ledus pavadīja 21 minūti un 49 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Viņa kontā divi spēka paņēmieni un viens bloķēts metiens.

Otrajā trešdaļā viesi prata gūt četrus bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 4:1. Divus vārtus "Donbass" komandas labā guva Jevgēņijs Dadonovs.

Gūtais panākums ļāvis "Donbass" komandai Rietumu konferences kopvērtējumā apsteigt Latvijas klubu Rīgas "Dinamo" un atvirzīt to uz septīto vietu.

Citviet sestdien otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas komanda "Salavat Julajev", kas savā laukumā ar 2:5 (0:2, 2:2, 0:1) piekāpās Magņitogorskas "Metallurg".

Kulda laukumā pavadīja 19 minūtes un 24 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā. Viņš veica divus metienus pa vārtiem, bloķēja četrus raidījumus un izpildīja trīs spēka paņēmienus.

Pa diviem vārtiem "Metallurg" komandas labā guva Deniss Platonovs un Sergejs Mozjakins.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Donbass" ar 79 punktiem 45 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Salavat Julajev" ir ceturtie Austrumos ar 81 punktu 46 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!