Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Lauris Dārziņš nav pārsteigts, ka pirmajā spēlē pēc traumas izārstēšanas gāja smagi, tomēr viņš cer, ka spēles ritma iegūšana neprasīs ilgu laiku.

Kā ziņots, pēc Dārziņš Rīgas "Dinamo" komandā atgriezies pēc vairāku gadu pārtraukuma, tomēr uzbrucēja pirmajā mačā rīdzinieki piektdien nepārliecinošā cīņā ar 2:3 zaudēja Novosibirskas "Sibirj" hokejistiem.

"Sportā brīnumi nenotiek un būtu jocīgi, ja būtu bijis viegli. Klājās pasmagi, bet partneri centās kā varēja, lai man palīdzētu," pēc pirmā mača sarunā ar žurnālistiem teica Dārziņš, kurš uzreiz sacentās pirmajā maiņā ar Marcelu Hosu un Kailu Vilsonu. "Maiņas partneriem meistarības līmenis ir augsts, tomēr šoreiz man ar jebkuriem partneriem būtu bijis grūti. Cerams, ka spēles ritma iegūšana neprasīs ilgu laiku."

Kā zināms, Dārziņš ar Rīgas "Dinamo" komandu noslēdzis līgumu uz 3,5 gadiem. Viņš piekrita apgalvojumam, ka nekur nav tik labi kā mājās, tomēr piebilda, ka viegli spēlēt nav nekur.

Aizvadītajā mačā 11 metienus pa vārtiem, bet "Sibirj" atbildēja ar 38 raidījumiem un Dārziņš piekrita, ka tas bija viens no faktoriem, kas noslieca uzvaru par labu pretiniekiem.

"Abos pārtraukumos metieniem pievērsām pastiprinātu uzmanību. Ja mēs pirmajos vairākumos būtu vairāk metuši, iespējams, izvirzītos vadībā un spēle ieietu pavisam citā gultnē," secināja Dārziņš. "Tas bija viens no faktoriem kāpēc viņi izrāvās vadībā."

Kā zināms, regulārās sezonas priekšpēdējās mājas spēļu sērijas pēdējā mačā Rīgas "Dinamo" svētdien plkst.17 uzņems Habarovskas "Amur" hokejistus.

Septiņās janvāra spēlēs "Dinamo" pamīšus tikuši pie trim uzvarām un četriem zaudējumiem. Tikmēr viens no līgas vājākajiem klubiem "Amur" piedzīvojis jau sešus zaudējumus pēc kārtas.

Ar 77 punktiem 45 spēlēs Latvijas klubs atkritis uz Rietumu konferences kopvērtējuma tabulas septīto vietu, tomēr no ceturtās vietas to šķir tikai divi punkti. Tikmēr astotās vietas īpašnieki Jaroslavļas "Lokomotiv" pašlaik atpaliek par astoņiem punktiem, bet vēl par septiņiem punktiem mazāk ir devītajā vietā esošajai Mitišču "Atlant" komandai.

Tikmēr "Amur" ar 42 punktiem 46 spēlēs ieņem Austrumu konferences priekšpēdējo, 13.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!