Foto: F64

Lai arī par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" šīs sezonas novērtējumu jāspriež ir kluba padomei, tās priekšsēdētājs Juris Savickis aizvadīto čempionātu vērtē kā vienu no labākajiem komandas pastāvēšanas vēsturē.

Rīgas "Dinamo" šogad aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas komandas Doņeckas "Donbass" pārākumu.

"Ar novērtējumu sezonai klajā nāks visa padome, taču mans personīgais viedoklis ir, ka šī ir bijusi viena no lieliskākajām sezonām kluba vēsturē. Tā ir devusi milzum daudz pozitīvu emociju līdzjutējiem gan šeit Latvijā, gan daudzās citās pasaules valstīs, kur seko līdzi "Dinamo" un KHL spēlēm," pauda Savickis.

"Sezona bijusi ļoti veiksmīga, un galvenais, ka "Dinamo" allaž cīnījās kā komanda. Tika uzvarētas daudzas komandas, kas ir par mums objektīvi spēcīgākas, tehniski labākas un ar lielākiem finansiālajiem resursiem," uzskata kluba padomes priekšsēdētājs. "Rīgas "Dinamo" vēlreiz pieradīja, ka hokejs mūsu valstī ir sporta veids numurs viens."

Pēc sezonas beigām kluba vadībai ir jālemj arī par galvenā trenera Arta Ābola nākotni komandā. Lai arī galvenā spriešana šajā jautājumā tikai būs, Savickis liek saprast, ka Ābola pozīcijas vienības galvgalī ir drošas.

"Viņa nākotne komandā ir padomes kompetencē, kur sezona tiks izvērtēta pragmatiski un bez emocijām, taču uzskatu, ka, acīmredzot, viņš paliks savā amatā," skaidroja Savickis.

Pēc pagājušās sezonas līgums ar treneri tika noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!