Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Krievijas klubs Ufas "Salavat Julajev" trešdien cieta neveiksmi prestižā Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņas fināla spēlē.

Finālā, kas parasti notiek tieši Vecgada dienā, "Salavat Julajev" ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) piekāpās Šveices vienībai Ženēvas "Servette", kas turklāt triumfēja otro gadu pēc kārtas.

Pa vieniem vārtiem šajā cīņā guva Arno Žakemē, Daniels Rubins un karjeras laikā 13 sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījušais kanādietis Teilors Pajets.

Zīmīgi, ka abas komandas savā starpā tikās arī sacensību atklāšanas mačā, kad "Servette" bija labāka ar rezultātu 3:2.

Kā zināms, pirms tam otrdien pusfinālā "Salavat Julajev" pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 uzvarēja mājinieku komandu "Davos". Šī kļuva par pirmo un vienīgo kādas turnīrā startējušās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas uzvaru pār kādas citas līgas pārstāvi.

Otrajā pusfināla spēlē "Servette" ar 6:5 uzvarēja no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem veidoto Kanādas komandu.

Pirms tam turnīra ievadā "Torriani" apakšgrupā piektdien "Salavat Julajev" ar 2:3 piekāpās "Servette", turpinājumā Krievijas komanda ar 4:3 apspēlēja KHL vienību Helsinku "Jokerit" no Somijas, bet noslēdzošajā mačā svētdien "Servette" ar 3:1 pieveica "Jokerit", automātiski kvalificējoties pusfinālam.

Tikmēr "Cattini" apakšgrupas pirmajā spēlē mājiniece "Davos" piektdien ar 2:1 uzvarēja Kanādas komandu, sestdien kanādieši ar 3:1 pieveica vēl vienu KHL vienību Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas, bet svētdien "Davos" ar 1:0 uzveica "Medveščak" un ieņēma grupas pirmo vietu.

Pirmdien notikušajās ceturtdaļfināla spēlēs, kurās tikās grupu otro un trešo vietu ieguvēji, "Salavat Julajev" ar 3:0 pārspēja "Medveščak", bet Kanādas komanda ar 5:2 apspēlēja "Jokerit".

Pirmoreiz turnīrā startēja trīs KHL klubi.

Pērn par Špenglera kausa ieguvēju "Servette" sastāvā kļuva arī latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010.gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!