Foto: AP/Scanpix
Rīgas "Dinamo" ir oficiāli vienojušies par sadarbību uz vienu sezonu ar pieredzējušo somu uzbrucēju Villi Leino, vēsta Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rīgas kluba mājas lapa.

31 gadus vecais hokejists šorīt atlidoja uz Rīgu, parakstīja līgumu un vakarā pievienosies komandai Valmierā. "Dnamo" komandā viņš spēlēs ar 22. numuru.

Iepriekšējo sezonu Leino iesāka Zagrebas "Medveščak" komandā, bet pabeidza Šveices klubā "Kloten".

Savas karjera laikā viņš NHL ir aizvadījis 323 spēles, un savulaik ir bijis Zemgusa Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres", kā arī Oskara Bārtuļa komandas biedrs Filadelfijas "Flyers".

Somu uzbrucējs Ville Leino dzimis 1983. gada 6. oktobrī Somijas pilsētā Savonlinnā. Savas hokejista gaitas viņš sāka SaPKo jauniešu komandās, bet 2002. gadā pievienojās pazīstamajam Somijas klubam Tamperes "Ilves", kurā nospēlēja trīs sezonas. Pēc tam Ville Leino divas sezonas aizvadīja HPK un vienu "Jokerit" komandās, pavisam Somijas spēcīgākajā līgā aizvadot 343 spēles, kurās guva 83 vārtus un atdeva 166 rezultatīvas piespēles. 2006. gadā ar HPK viņš kļuva par Somijas čempionu, bet 2008. gadā - par Somijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju un regulārā čempionāta labāko spēlētāju, saņemot Lasses Osaksena balvu.

Pēc spožā snieguma Somijas čempionātā, 2008. gada vasarā Ville Leino noslēdza līgumu ar NHL klubu Detroitas "Red Wings", un šī kluba sistēmā aizvadīja pusotru sezonu, spēlējot gan NHL, gan fārmklubā Amerikas Hokej alīgā (AHL).

2010. gada februārī viņš tika aizmainīts uz citu NHL klubu Filadelfijas "Flyers", kur arī nospēlēja pusotru sezonu, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu NHL.

2011. gada vasarā Leino kā neierobežots brīvais aģents noslēdza ilgtermiņa līgumu ar Bufalo "Sabres" komandu, kur nospēlēja trīs pilnas sezonas, taču 2014. gada vasarā klubs nolēma sadarbību neturpināt.

Pavisam Ziemeļamerikā somu hokejists aizvadīja sešas sezonas, piedaloties 286 regulārā čempionāta spēlēs (40 vārti + 79 piespēles) un 37 "play-off" spēlēs (10 vārti + 18 piespēles).

2014. gada rudenī viņš pievienojās KHL klubam Zagrebas "Medveščak", kura sastāvā KHL čempionātā 28 spēlēs guva 7 vārtus un izdarīja 8 piespēles, bet sezonu viņš pabeidza Šveices spēcīgākās līgas NLA klubā "Kloten", kur 4 mačos atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!