Foto: DELFI

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītās kārtas labākajiem spēlētājiem nosaukti Niklass Svedberjs, Ivans Ļekomcevs un Sergejs Šmeļovs.

Par labāko vārtsargu atzīts Ufas "Salavat Julajev" spēlētājs Svedberjs, kurš iepriekšējā nedēļā palīdzēja savai komandai izcīnīt divas uzvaras divos mačos, pie tam vienu aizvadot "sausā". Vispirms viņš palīdzēja Ufas klubam ar 2:1 pieveikt Kazaņas "Ak Bars", bet nedēļas beigās - ar 4:0 Somijas komandu Helsinku "Jokerit". Abi mači tika aizvadīti Ufā.

Zviedru vārtsarga neielaisto vārtu sērija turpinās jau 113 minūtes un trīs sekundes. Savukārt "Salavat Julajev" izcīnījusi jau sešas uzvaras pēc kārtas.

Vēl vienā nedēļas mačā "Salavat Julajev" ar 3:1 apspēlēja Latvijas vienību Rīgas "Dinamo", bet tajā vārtos stājās Vladimirs Sohatskis, kurš atvairīja 23 no 24 raidījumiem.

Tikmēr par labāko aizsargu nosaukts Ļekomcevs no Austrumu konferences līdervienības Omskas "Avangard". Aizsargs palīdzēja savai komandai trīs izbraukuma mačos tikt pie divām uzvarām, gūstot vienus vārtus un veicot vienu rezultatīvu piespēli, kā arī iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Zīmīgi, ka tieši Ļekomcevs guva uzvaras vārtus mačā pret Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Par labāko iepriekšējās nedēļas uzbrucēju atzīts Maskavas "Spartak" rindās spēlējošais Šmeļovs. "Spartak" aizvadītajā nedēļā divos dueļos viesu laukumā izcīnīja divus panākumus. Uzbrucējs katrā cīņā iekrāja pa trim rezultativitātes punktiem, kopā divās spēlēs gūstot vienus vārtus un veicot piecas rezultatīvas piespēles.

Savukārt par labāko jauno spēlētāju kļuvis uzbrucējs Deniss Šurakovs no latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kurā par galveno treneri strādā Latvijas speciālists Pēteris Skudra. Šurakovs palīdzēja savai komandai divos izbraukuma mačos izcīnīt divas uzvaras, pašam gūstot divus vārtus un veicot vienu rezultatīvu piespēli. Tāpat uzbrucēja kontā pozitīvs lietderības koeficients +2.

Šurakovs guva uzvaras vārtus cīņā pret Habarovskas "Amur" komandu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!