Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" ir īpaši svarīgi, ka beidzot gūts panākums savā laukumā, uzskata vienības galvenais treneris Kari Heikila.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" otrdien guva trīs vārtus minūtes laikā un ar 7:1 (4:0, 2:1, 1:0) savā laukumā sagrāva Hantimansijskas "Jugra" vienību. Šajā mačā rezultativitātes punktus guva 15 dažādi Latvijas komandas spēlētāji.

Šī Rīgas "Dinamo" hokejistiem bija vien trešā uzvara deviņās šosezon savā laukumā aizvadītajās spēlēs.

"Diezgan līdzīgi spēlējam pret visām komandām, taču beidzot pēc ilgāka laika guvām vairākus vārtus," pēc mača teica somu speciālists. "Tā bija mūsu lielākā problēma. Šajā mačā atguvām pārliecību saviem spēkiem. Svarīgi arī tas, ka panākums gūts mājās."

Heikila izteica prieku, ka treneru kolektīvā viņam tagad palīdz somu speciālists Raimo Helminens, kurš ir savas valsts izlases visu laiku rezultatīvākais hokejists.

"Vienmēr labi, ja ir kāds, kurš norāda, ko varētu darīt citādi, ko mainīt. Tiesa, parasti tās kļūdas nav lielas, sīkumi. Līdz ar to lielu izmaiņu treniņos ar palīga atbraukšanu nav," uzsvēra Heikila. "Tagad spēlējam mazliet aktīvāk nekā pirms tam. Spēlētāji vairāk komunicē savā starpā."

"Esam nokļuvām psiholoģiskā un fiziskā bedrē. Vairs nevaram aizvadīt kvalitatīvus vairākus mačus pēc kārtas," teica "Avtomobilist" galvenais treneris Andrejs Razins. "Kaut kur nosēdāmies. Varu vainot tikai psiholoģisko domāšanu."

Kā zināms, vien sestdien Rīgas "Dinamo" pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, izbraukumā ar 3:1 pārspējot Magņitogorskas "Metallurg" komandu, bet tagad izdevās gūt otro panākumu pēc kārtas.

Turpinājumā "Dinamo" ceturtdien aizvadīs vēl vienu mājas spēli pret Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet pēc tam rīdziniekus sagaida divas izbraukuma spēles, pēc kā sekos nedēļu ilgs pārtraukums un vēl četras izbraukuma cīņas.

Neskatoties uz uzvaru, Rīgas "Dinamo" ar 30 punktiem 25 mačos joprojām ir pēdējie starp 14 Rietumu konferences vienībām, turklāt pirmais astotnieks joprojām ir deviņu punktu attālumā.

$duelID=195;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!