Foto: F64

No Rīgas "Dinamo" atskaitītā somu uzbrucēja Villes Leino un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) atteikumu draftā ievietotā čehu aizarga Tomāša Kundrāteka tika gaidīts daudz saturīgāks sniegums, skaidro kluba pārstāvji.

Kā otrdien ziņots, Rīgas "Dinamo" lauzusi līgumu ar Leino, kamēr Čehijas izlases aizsargu Tomāšu Kundrāteku ievietojusi atteikumu draftā, bet Miku Indraši nosūtījusi uz Latvijas virslīgā spēlējošo fārmklubu "Liepāja".

"Zinot, kā Leino spēlējis pirms pievienošanās "Dinamo", no viņa tika gaidīts daudz saturīgāks sniegums, viņam bija jāuzņemas līdera loma, taču tas nenotika. Arī no Kundrāteka tika gaidīts saturīgāks sniegums," aģentūrai LETA skaidroja Stepītis, atzīmējot, ka tas ir padomes lēmums, bet katru hokejistu sagaida cits liktenis. "Ja Kundrāteku 48 stundu laikā neizvēlēsies neviens cits klubs, skatīsimies, ko darīt. Pagaidām čehu aizsargs vēl ir komandā."

Zīmīgi, ka Kundrāteks pašlaik nemaz neatrodas Latvijā, jo kopā ar Čehijas izlasi gatavojas Eirotūres posmam.

Par galveno iemeslu šādai rīcībai Rīgas "Dinamo" vadība minēja neapmierinošo vienības sniegumu šajā sezonā. Tā ar 50 punktiem 40 mačos atrodas 12. pozīcijā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem pietrūkst 12 punktu, lai būtu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

"Indrašim ir divvirzienu līgums. Arī viņš no komandas nav pazudis," piebilda Stepītis. "Skatīsimies, pēc cik ilga laika uzbrucējs varētu atgriezties Rīgas "Dinamo" komandā. To lems treneri, kad viņiem būs nepieciešama Indraša palīdzība."

Pāreju periods KHL noslēdzas 25. decembrī, bet Stepītis nekomentēja, vai vienība varētu veikt papildinājumus sastāvā.

Šosezon Leino piedalījās 39 spēlēs, gūstot trīs vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles, tādējādi kļūstot par piekto rezultatīvāko uzbrucēju rīdzinieku klubā. Tikmēr Kundrāteks šosezon aizvadījis 40 spēles, izceļoties ar diviem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Čehs ir otrs rezultatīvākais aizsargs Rīgas "Dinamo" vienībā.

Savukārt Indrašis ir otrs rezultatīvākais hokejists Rīgas "Dinamo" klubā. Viņš 38 cīņās ticis pie deviņiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!