Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar diviem bloķētiem metieniem un diviem spēka paņēmieniem, palīdzot viņa pārstāvētajai Somijas komandai Helsinku "Jokerit" izbraukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pieveikt Podoļskas "Vitjaz" vienību.

Pirmās trešdaļas trešajā minūtē 1:0 viesiem panāca Topi Jākola, bet otrā perioda sākumā precīzs bija jau "Vitjaz" komandā spēlējošais Vjačeslavs Soloduhins. Tiesa, turpinājumā "Jokerit" guva vēl divus bezatbildes vārtus, tādējādi svinot uzvaru visā mačā un pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Kulda šajā mačā laukumā bija 19 minūtes un 30 sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem, izdarot divus spēka paņēmienus un divreiz bloķējot pretinieku metienus, dueli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon aizvadītajos 29 mačos viņš izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficentu +10.

Savukārt pērnā gada nogalē notikušajā prestižā Špenglera kausa izcīņā viņš tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Tikmēr cits latviešu aizsargs Oskars Bārtulis svētdien izcēlās ar ilgāko spēles laiku starp visiem spēlētājiem, palīdzot viņa pārstāvētajai Vladivostokas "Admiral" komandai savā laukumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzveikt Čeļabinskas "Traktor" spēlētājus.

Vladivostokas vienībai šis bija piektais panākums pēdējās sešās spēlēs.

Pirmajā trešdaļā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Vispirms mača rezultātu atklāja "Traktor" rindās spēlējošais Aleksejs Kručiņins, bet neizšķirtu 1:1 panāca Bārtuļa komandas biedrs Artjoms Podšendjalovs.

Otrajā periodā Podšendjalovs guva vēl vienus vārtus, izvirzot savu komandu vadībā ar 2:1. Tiesa, turpinājumā pretinieki panāca izlīdzinājumu, otros vārtus viesu labā gūstot Andrejam Popovam. 15 sekundes līdz perioda izskaņai "Admiral" atguva vadību, kad 3:2 panāca Konstantīns Makarovs.

Sešas ar pusi minūtes līdz spēles pamatlaika beigām "Traktor" tomēr panāca neizšķirtu, Aleksejam Petrovam izraujot pagarinājumu un vismaz punktu savai komandai.

Pagarinājumā aktīvāku hokeju demonstrēja tieši "Admiral" vienība, kas nopelnīja arī vairākumu. Tas arī bija izšķirošais brīdis šajā cīņā, jo uzvaras vārtus, spēlējot nevienādos sastāvos, guva Džonatans Blams.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 26 sekundes, kas bija ilgākais laiks starp abu komandu spēlētājiem. Latvietis veica divus metienus pa pretinieku vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes.

Latvijas aizsargs šosezon 42 mačos guvis astoņus vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, Bārtulis izvēlēts dalībai KHL Zvaigžņu spēlei, kas 23. janvārī risināsies Maskavā.

Tikmēr Austrumu konferences spēcīgāko komandu duelī Magņitogorskas "Metallurg" trešajā periodā septiņu minūšu laikā guva piecus vārtus un ar 6:2 (0:1, 1:0, 5:1) viesos pārspēja Novosibirskas "Sibirj", kas tādējādi neizmantoja iespēju kļūt par konferences līderi.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva čehi Jans Kovāržs un Tomāšs Filippi.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svētdien izbraukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpās Maskavas "Dinamo", ko pārstāv pašlaik savainotais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Lai arī piecas minūtes līdz pamatlaika beigām rīdzinieki panāca neizšķirtu 1:1, turpinājumā Rīgas komandas spēlētāji nopelnīja divus noraidījumus, kā rezultātā paliekot trijiem pret pieciem. Šo lielo vairākumu izmantoja mājinieki, kuri panāca 2:1 un izcīnīja uzvaru duelī.

Ar 50 spēlēs nopelnītiem 85 punktiem "Admiral" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā, tikai par trim punktiem atpaliekot no galvgalī esošās Omskas "Avangard" vienības.

Tikmēr "Jokerit" ar 85 punktiem 46 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma otro vietu, bet Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem ir 12. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!