Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas hokeja aizsargs Artūrs Kulda otrdien tika pie liela spēles laika, taču viņa pārstāvētais Somijas klubs Helsinku "Jokerit" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā viesos ar 2:3 (0:2, 2:1, 0:0) zaudēja Maskavas "Dinamo", kas joprojām spēlē bez savainojumu ārstējošā Mārtiņa Karsuma.

Maskavas "Dinamo" pirmajā periodā ieguva divu vārtu pārsvaru, piedevām Deniss Kokarevs rezultātu atklāja jau spēles 49.sekundē, bet 15. minūtē Konstantīns Gorovikovs pārsvaru dubultoja. Pēc pārtraukuma Gorovikovs guva arī savus otros vārtus, nodrošinot 3:0 mājinieku labā, taču līdz otrajam pārtraukumam divas reizes precīzs bija Niko Kapanens, samazinot starpību līdz minimumam.

Pēdējā trešdaļā pārsvars piederēja "Jokerit", kuri daudz uzbruka un spēles beigās pretiniekus iespieda zonā, taču "Dinamo" vārtos veiksmīgi spēlēja Aleksandrs Jerjomenko, palīdzot laukuma saimniekiem nosargāt minimālo pārsvaru.

Kulda nospēlēja 21 minūti un 19 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks viesu rindās. Viņš spēli sāka trešajā aizsargu pāri kopā ar Villi Lajunenu, taču abi ar pārinieku uz ledus pavadīja visilgāk. Latvijas aizsargs izdarīja divus metienus no zilās līnijas, tomēr ripa vārtu rāmī nelidoja. Kulda arī bloķēja vienu metienu un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Aizsargs šosezon KHL aizvadītajos 30 mačos izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficentu +10.

Abām komandām šī bija otrā savstarpējā spēle piecu dienu laikā. Aizvadītajā piektdienā Helsinkos uzvaru ar 3:2 pēcspēles metienos arī svinēja Maskavas "Dinamo".

Maskavas "Dinamo" izcīnīja ceturto uzvaru četros mačos un kopš treneru maiņas, kad Harija Vītoliņa vietā pēc pirms gadu mijas stājās Sergejs Oreškins, vienība nav zaudējusi.

Kā vēstīts, tad Karsums pēdējo spēli aizvadīja 27. novembrī, taču viņa atgriešanās "Dinamo" sastāvā tiek gaidīta janvāra beigās. Šosezon Latvijas hokejists 34 spēlēs ir guvis desmit vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles, ar 18 punktiem būdams Maskavas kluba piektais rezultatīvākais spēlētājs un ceturtais rezultatīvākais starp uzbrucējiem

Turnīra tabulā augstāk atrodas Helsinku "Jokerit", kas ar 85 punktiem 47 spēlēs kā Bobrova divīzijas līderi ir otrajā pozīcijā Rietumu konferencē. Maskavas "Dinamo" ar 81 punktu 49 mačos ieņem sesto vietu, bet konferences līdere ir Maskavas CSKA ar 101 punktu 48 spēlēs. Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 46 mačos atrodas 12.pozīcijā.

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 16 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 3-5 spēlēm vairāk.

Austrumu konferences līdere ar 91 punktu 50 spēlēs ir Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!