Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzot viņa pārstāvētajai un Latvijas speciālistu Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai izbraukumā ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzveikt Ufas "Salavat Julajev".

Šis ir piektais "Torpedo" panākums sešos mačos.

Pirmie trīs vārti šajā mačā tika gūti otrajā trešdaļā. Vispirms viesu komandā spēlējošais Staņislavs Jegorševs panāca 1:0 "Torpedo" labā, bet 15 minūtes vēlāk Dmitrijs Sjomins pēc Daugaviņa piespēles guva otros vārtus Ņižņijnovgorodas kluba labā.

"Salavat Julajev" vienus vārtus atguva, trīs minūtes līdz otrā perioda izskaņai 1:2 panākot Nikolajam Prohorkinam. Tiesa, piecas minūtes līdz mača pamatlaika beigām Daugaviņš atjaunoja "Torpedo" komandai divu vārtu pārsvaru, panākot 3:1.

Latvijas hokejists šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un astoņas sekundes, izceļoties ar vienu precīzu metienu pa pretinieku vārtiem, vienu bloķētu ripu un vienu spēka paņēmienu. Tiesa, latvietim neizdevās uzvarēt nevienā no diviem iemetieniem, kuros piedalījās.

Šīs sezonas 41 spēlē Daugaviņš izcēlies ar 12 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat pie panākuma trešdien tika latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kas savā laukumā ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) apspēlēja Hantimansijskas "Jugra" vienību.

"Lada" labā pa diviem vārtiem guva Dmitrijs Vorobjovs un Aleksandrs Bumagins.

Masaļskis laukumā pavadīja visas 60 minūtes, atvairot 28 no 30 pretinieku metieniem.

"Lada" komandai šī ir otrā uzvara pēdējo sešu maču laikā, pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Tikmēr citā trešdienas mačā Austrumu konferences vicelīdere Magņitogorskas "Metallurg" mājās ar 5:1 (1:1, 1:0, 3:0) pārliecinoši uzvarēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Ar deviņiem metieniem pa "Dinamo" vārtiem, no kuriem viens bija precīzs, izcēlās Aleksandrs Sjomins.

Savukārt visas līgas līdere Maskavas CSKA, izbraukumā ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) apspēlējot Čeļabinskas "Traktor" vienību, kā pirmā nodrošināja vietu Gagarina kausa izcīņā, jo regulārā čempionāta noslēgumā tā pat teorētiski nevar būt zemāk par astoto vietu savā konferencē. Divus vārtus trešdienas mačā guva Vladimirs Žarkovs.

CSKA ar 104 punktiem 49 spēlēs ir Rietumu konferences un visas līgas līdere, kamēr "Torpedo" tikpat mačos iekrājusi 86 punktus, kas tai dod ceturto vietu konferencē. Tikmēr Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 46 dueļos ieņem 12. vietu, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par 16 punktiem.

Savukārt Austrumu konferencē labākā komanda ar 91 punktu 50 mačos ir Omskas "Avangard", kamēr "Metallurg" ar 86 punktiem 49 cīņās ir otrā. Tikmēr "Lada" ar 61 punktu 49 spēlēs ieņem desmito pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!