Foto: Sputnik/Scanpix

Četru uzvaru sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs sestdien pārtrauca joprojām savainotā latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" kopvērtējuma konkurentei Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas.

Uzvaras vārtus divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām iemeta Žilbērs Brulē.

Karsums traumas dēļ nav spēlējis kopš 27. novembra, bet iepriekš tika ziņots, ka viņš laukumā varētu atgriezties mēneša beigās.

29. decembrī no Maskavas "Dinamo" galvenā trenera amata tika atlaists latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, pēc tam kad komanda sešos mačos bija piedzīvojusi piecus zaudējumus. Viņa vietā tika iecelts Sergejs Oreškins, kurš kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju, un uzvarēja pirmajos četros mačos amatā, bet tagad piedzīvojis pirmo zaudējumu.

Savukārt "Medveščak" komanda guvusi otro uzvaru pēc kārtas un turpina cīņu par Rietumu konferences pirmo astotnieku.

Tāpat uzvaru sestdien izcīnīja vēl viena komanda, kas cīnās par vietu Rietumu konferences astotniekā, Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, ar 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) pieveicot Podoļskas "Vitjaz" un sagādājot pretiniekiem astoto neveiksmi pēc kārtas.

Tikmēr cīņu par līgas līderpozīciju turpina Latvijas vārtsargu trenera Sergeja Naumova pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība, kas ar 5:2 (2:1, 0:0, 3:1) izbraukumā apspēlēja "Soči" spēlētājus.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 107 punktiem 50 mačos ir Maskavas CSKA komanda, bet otrā konferencē ir savas divīzijas labākā komanda Helsinku "Jokerit" no Somijas ar Latvijas aizsargu Artūru Kuldu ierindā, kas 48 mačos guvusi 88 punktus.

Savukārt otrais lielākais punktu skaits ir trešajā vietā esošajai "Lokomotiv" vienībai - 106 punkti 52 spēlēs.

Astotā pašlaik ar 76 punktiem 51 spēlē ir "Slovan" komanda, kas par diviem punktiem apsteidz 53 punktus aizvadījušo "Medveščak" vienību. Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek jau par 18 punktiem - 59 punkti 48 spēlēs.

Nelielas izredzes uz izslēgšanas spēlēm rīdzinieki joprojām saglabā, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 3-5 spēlēm vairāk. Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlikušas vēl 12 spēles, no kurām deviņas būs savā laukumā. Tiesa, pēc savā laukumā parādītā snieguma rīdzinieki ir pēdējā vietā visā līgā - 21 spēlē tikuši pie 22 punktiem, svinot vien četras uzvaras pamatlaikā.

Nākamajā mačā Rīgas "Dinamo" svētdien "Arēnā Rīga" uzņems latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!