Foto: F64

Latvijas aizsargs Kristaps Sotnieks ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Toljati "Lada" vārtsarga Edgara Masaļska sezonas pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu.

"Lada", kuru vada Latvijas speciālists Artis Ābols, savu skatītāju priekšā ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Mača rezultātu jau trešajā minūtē atklāja viesu uzbrucējs Aleksandrs Kadeikins, bet trīs minūtes vēlāk pēc Sotnieka pirmās piespēles Aleksandrs Bumagins panāca izlīdzinājumu. Otrā perioda septītajā minūtē Daniils Apaļkovs vēlreiz izvirzīja vadībā "Lokomotiv", bet trešajā trešdaļā Antons Šēnfelds panāca 2:2.

Turpinājumā pamatlaikā, kā arī pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Tajā ar 1:0 uzvarēja viesi, bet vienīgais, kurš pārspēja Masaļski, bija uzvaras "bullīša" autors Andrejs Laktionovs.

Sotnieks šajā mačā laukumā bija 26 minūtes un 42 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais laiks komandā. Latvietis uz ledus pavadītajā laikā bloķēja divus pretinieku komandas metienus.

Tikmēr Masaļskis, kurš pēc Latvijai neveiksmīgā 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra paziņoja par karjeras beigām valstsvienībā, šajā spēlē atvairīja 31 no 33 pretinieku izdarītajiem metieniem.

Pie uzvaras ceturtdien tika aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas viesos ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) uzveica Maskavas "Spartak". Bārtulis šajā mačā laukumā bija 23 minūtes un 30 sekundes, bet ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Tikmēr zaudējumu ceturtdien piedzīvoja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuras galvenais treneris ir Pēteris Skudra. "Torpedo" savu skatītāju priekšā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Habarovskas "Amur", kuras labā uzvaras vārtus guva Tēmu Ramsteds.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes un 57 sekundes, kas bija lielākais laiks starp "Torpedo" uzbrucējiem. Latvietis izdarīja vienu metienu pa pretinieku komandas vārtiem, uzvarēja divos no četriem iemetieniem un bloķēja vienu metienu. Savukārt latviešu izcelsmes spēlētājs Zigurds Podziņš "Amur" sastāvā tika pieteikts kā septītais aizsargs, bet laukumā nedevās.

Tāpat zaudējumu ceturtdien piedzīvoja uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas pretinieku laukumā ar 1:4 (0:1, 1:0, 0:3) piekāpās Kazaņas "Ak Bars". Karsums laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 42 sekundēs bloķēja vienu metienu un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Vēstīts, ka Artūrs Kulda ceturtdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit" viesos ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) pārspēja Ufas "Salavat Julajev".

Kulda šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā bloķēja divus pretinieku komandas spēlētāju metienus un izdarīja vienu spēka paņēmienu.
Tikmēr Rīgas "Dinamo" ceturtdien viesos ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Gagarina kausa īpašniecei Magņitogorskas "Metallurg".

Rīdzinieku labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, bet pretinieku rindās izcēlās Kriss Lī un Vojteks Voļskis.

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 18 punktiem septiņās spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr no tās četrus punktus atpaliek Maskavas "Dinamo". Tikmēr 14 punktus guvusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, 13 punkti un piektā vieta "Torpedo" hokejistiem, bet "Jokerit" guvusi deviņus punktus piecās spēlēs, kas šai vienībai dod astoto vietu.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar diviem punktiem piecās spēlēs atrodas 13. vietā starp 14 komandām.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Omskas "Avangard", bet "Lada" ar 11 punktiem ir piektā, kamēr "Admiral" ar astoņiem punktiem atrodama septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!