Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirmo reizi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vēsturē divu Krievijas klubu duelī laukumā nav devies neviens leģionārs, vēsta laikraksts "Sport-express".

Trešdien notikušajā cīņā starp Hantimansijskas "Jugra" un Novokuzņeckas "Metallurg", kurā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja "Jugra", abu komandu sastāvu pieteikumā bija tikai Krievijas pilsoņi.

Tiesa, "Metallurg" komandā spēlēja Aleksejs Vasiļčenko un Fjodors Poļiščuks, kuri spēlē Kazahstānas izlasē, taču viņi abi ir arī Krievijas pilsoņi, tāpēc leģionāru kvotu neaizņem.

Vienīgos vārtus šajā cīņā spēles 32.minūtē guva Aleksandrs Ugoļņikovs, bet "Jugra" vārtsargs Vladislavs Fokins atvairīja 21 pretinieku metienu.

Zīmīgi, ka "Jugra" šī bija pirmā spēle pēc galvenā trenera Pāvela Jezovskiha atlaišanas.

Tikmēr citā spēlē Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs, nespēja nosargāt pārsvaru un cīņas beigās ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Lokomotiv" cieta tikai otro zaudējumu deviņos mačos.

Jau ziņots, ka vēl vienā spēlē pie pirmā rezultativitātes punkta sezonā tika Latvijas hokejists Oskars Bārtulis, taču viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" viesos ar 2:4 (0:1, 0:3, 2:0) zaudēja Ufas "Salavat Julajev" komandai, piedzīvojot trešo zaudējumu pēdējos piecos mačos, kamēr mājinieki pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

"Salavat Julajev" bija labāka pirmajos divos periodos, jo īpaši otrajā, kad guva trīs vārtus, panākot pārsvaru 4:0. Pēdējā trešdaļā "Admiral" aktivizējās un 47.minūtē iemeta pirmos vārtus, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Bārtulis skaitliskajā vairākumā asistēja Sergejam Barbaševam, iemeta arī otru ripu. Tomēr izglābties no neveiksmes viesi nespēja.

"Admiral" kapteinis Bārtulis spēlēja 24 minūtes un četras sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks Vladivostokas vienībā. Viņš vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Šosezon četros KHL mačos Bārtulis ir ticis pie vienas rezultatīvas piespēles un divām soda minūtēm.

"Admiral" zaudēja sesto reizi deviņos šosezon aizvadītos mačos ar desmit punktiem ieņemot 11. vietu Austrumu konferencē. Tikmēr "Salavat Julajev" ir par punktu vairāk un Austrumu konferencē viņi ir devītie.

Savukārt Austrumu konferences līderi ir Omskas "Avangard" ar 18 punktiem, no kuriem par punktu atpaliek Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet par diviem Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg".

Rietumu konferencē pirmajā vietā ar 24 punktiem deviņos mačos atrodas Maskavas CSKA, kam ar 17 punktiem astoņās spēlēs seko Sanktpēterburgas SKA. Trešā ar 19 punktiem deviņās cīņās ir latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet "Lokomotiv" ar 18 punktiem ir ceturtā.

Jau ziņots, ka ļoti neveiksmīgi KHL sezonu ir sākusi Latvijas komandas Rīgas "Dinamo", kas septiņos mačos ir izcīnījusi tikai vienu uzvaru, divus punktus par uzvaru pēcspēles metienu sērijā nopelnot tieši pret "Salavat Julajev". Rīdzinieki ir pēdējā vietā ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!