Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūra Kulda pirmdien izpildīja sešus spēka paņēmienus, bet viņa pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit" cieta "sauso" zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē.

Helsinku hokejisti savā laukumā ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) piekāpās Novosibirskas "Sibirj", kas iepriekšējā mačā sarūgtināja Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Mača rezultātu spēles piektajā minūtē atklāja Sergejs Šumakovs, kurš realizēja viesu nopelnīto vairākumu. Otrā perioda sākumā Stepans Saņņikovs guva otros vārtus "Sibirj" labā, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Maksims Šalunovs panāca jau 3:0. Punktu viesu uzvarai pielika Jonass Kempainens, kurš raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos.

"Sibirj" vārtsargs Aleksandrs Salāks šajā spēlē atvairīja visas 40 pretinieku mestās ripas.

Kulda šajā mačā laukumā bija 20 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa Salāka sargāto cietoksni un veica sešus spēka paņēmienus.

Latvijas aizsargs šosezon septiņās spēlēs ir nopelnījis divus punktus par rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr zaudējumu pirmdien piedzīvoja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA, kuru Latvija speciālistu prombūtnē Pasaules kausa laikā vada bijušais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs.

SKA viesos pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist", kuras rindās vieni gūti vārti un uzvaras "bullītis" Petram Koukalam.

Savukārt pie uzvaras pirmdien tika Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Omskas "Avangard", kas līdz ar panākumu saglabā Austrumu konferences līderes godu. "Avangard" viesos ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Minskas "Dinamo".

Ziņots, ka Rīgas "Dinamo" KHL regulārā čempionāta spēlē ar 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) savā laukumā pārspēja Austrumu konferences vājāko komandu Novokuzņeckas "Metallurg", gūstot pirmo uzvaru pamatlaikā un pārtraucot piecu zaudējumu sēriju, kas ļāvis pamest pēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā.

Debiju KHL turnīrā šajā spēlē piedzīvoja vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš šosezon iepriekšējās deviņās spēlēs raudzījās kā vārtus sargā Jakubs Sedlāčeks. Vārtus rīdzinieku labā guva uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, kuram šis bija otrais precīzais metiens KHL 13.spēlē. Tāpat mājinieku rindās atzīmējās Lauris Dārziņš, Gunārs Skvorcovs, Pjotrs Ščastļivijs un Tims Sestito. Tikmēr pretinieku komandā ar vārtu guvumu izcēlās Jevgēņijs Solovjovs.

Rietumu konferences un visas līgas kopvērtējumā līdere ar 30 punktiem 11 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet otrā ar 21 punktu ir SKA, kas ir savas divīzijas līdere. Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 22 punktiem ir trešā, bet par punktu mazāk Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", kam ceturtā vieta. Savukārt Jokerit" vienība guvusi 13 punktus, kas šai vienībai dod devīto vietu.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar sešiem punktiem desmit spēlēs ir priekšpēdējā pozīcijā Rietumu konferencē un visā līgā, apsteidzot vien Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferencē līdere ar 23 punktiem 11 spēlēs ir "Avangard", bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar 14 punktiem ir astotā, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar desmit punktiem atrodama 12.pozīcijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!