Foto: F64
Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", pēc izlašu pārtraukuma uzsākot četru mājas spēļu sēriju, otrdien, 8. novembrī, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā uzņem turnīra debitanti Pekinas "Kuņluņ Red Star" no Ķīnas.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Pēc tam rīdziniekiem Liepājā būs divas spēles pret viesiem no Tālajiem Austrumiem. Ceturtdien tiks uzņemta Habarovskas "Amur", bet sestdien būs mačs pret Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral". Mājas spēļu sēriju "Dinamo" noslēgs pirmdien, kad "Arēnā Rīga" spēkosies ar Kazaņas "Ak Bars".

Iepriekšējā mačā pirms nedēļas Rīgas klubs savu skatītāju priekšā ar 4:3 pārspēja Minskas "Dinamo", priekšpēdējā sekundē uzvaru izraujot vienības kapteinim Gintam Meijam. "Dinamo", kuras treneru kolektīvam pagājušajā pirmdienā pievienojās leģendārais latviešu hokejists Sandis Ozoliņš, nebija tikusi pie uzvaras kopš 9.oktobra.

Pēc tam sekoja nedēļu ilgs izlašu pārtraukums, kurā Latvijas izlasei turnīrā Bledā palīdzēja "Dinamo" aizsargi Kristaps Zīle un Ēriks Ševčenko, uzbrucēji Frenks Razgals, Nikolajs Jeļisejevs, Vitālijs Pavlovs un Edgars Kulda, kā arī vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals, kurš gan KHL vēl nav aizvadījis nevienu spēli. No Rīgas kluba hokejistiem ar vārtu guvumiem izlases rindās atzīmējās Jeļisejevs, Kulda un Pavlovs.

Tikmēr "Kuņluņ Red Star" pēdējās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, iepriekšējā mačā ar 3:2 pārspējot "Admiral". Zīmīgi, ka "Kuņluņ Red Star" ir vienīgā līgas komanda, kura šosezon vēl nav aizvadījusi pagarinājumu vai pēcspēles metienu sēriju.

"Kuņluņ Red Star" sastāvā ir trīs ķīnieši, taču viņiem komandā ir statistu loma, jo galvenās darbojošās personas ir no Eiropas un Ziemeļamerikas. Aizpagājušajā nedēļā Kanādā dzimušais Pekinas komandas aizsargs Zeks Jueņs kļuva par pirmo ķīnieti, kurš guva vārtus KHL čempionātā

Ar 18 punktiem 26 spēlēs "Dinamo" ir pēdējā vietā Rietumu konferencē, priekšpēdējās vietas turētājai Zagrebas "Medveščak" zaudējot 14 punktus, bet līgas vājāko komandu Novokuzņeckas "Metallurg" no Austrumu konferences apsteidzot par trim punktiem. Savukārt "Kuņluņ Red Star" ar 36 punktiem 25 spēlēs atrodas septītajā vietā Austrumu konferencē.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs "Jokerit" un Minskas "Dinamo", ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg" sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!