Foto: DELFI

Kontinentālā hokeja līga (KHL) varētu samazināt klubu skaitu, neizslēdz līgas prezidents Dmitrijs Černišenko.

"Mēs šobrīd modelējam līgas tālākās attīstības variantus un viens no stratēģijas punktiem paredz izskatīt jautājumu par čempionāta dalībnieku skaita optimizāciju," Černišenko citē portāls "R-Sport". "Es pieļauju iespējamo līgas samazināšanos, ja KHL direktoru padome pieņems šādu lēmumu."

Tomēr, potenciāli samazinoties dalībnieku skaitam, līga negrib samazināt čempionāta kalendāru. "Līga un klubi nav ieinteresēti samazināt spēļu skaitu regulārajā čempionātā," norāda KHL prezidents. "Šosezon mums ir 29 komandas un 870 spēles - tas ir maksimālais skaits, ko var ievietot kalendārā, ko saskaņo ar Krievijas Hokeja federāciju un Krievijas izlases vadību. Nākamā ir olimpiskā sezona un kalendārs tiks veidot ar lielāku pauzi priekš izlašu gatavošanās un dalības četrgades galvenajās sacensībās. Ir vairāki varianti, ko var izskatīt, ņemot vērā dalībnieku skaitu."

Kā zināms, šosezon KHL piedalās 29 klubi - 14 Rietumu un 15. Austrumu konferencē. Līgā pārstāvētas astoņas valstis - Krievijas, Somijas, Baltkrievijas, Latvijas, Slovākijas, Kazahstānas, Horvātijas, un šogad pievienojies klubs no Ķīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!