Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" uzvaras nāk grūti un ar lielu darbu, uzskata rīdzinieku uzbrucējs Lauris Dārziņš.

"Dinamo" KHL regulārā čempionāta spēlē pirmdien ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) savā laukumā uzvarēja vienu Austrumu konferences spēcīgākajām komandām Kazaņas "Ak Bars", kas ir divkārtējā līgas čempione.

Nepārspēts šajā mačā palika "Dinamo" vārtsargs Jānis Kalniņs, kuram šī bija pirmā "sausā" spēle KHL karjerā. Kalniņš "Dinamo" vārtos atvairīja visas 24 pretinieku mestās ripas.

"Jānim cepuri nost. Mēs viņu kaut kur pavilkām, bet viņš mūs. Otrajā periodā paši sarīkojām ugunsgrēku savā zonā. Jānis tiešām ir malacis. Vārtsargos mums patiešām nav problēmu. Ja mēs tā turpināsim, tad arī pārliecība tika kļūs lielāka," klubs citē Dārziņu.

"Dinamo" pirmo reizi sezonā tikusi pie trim uzvarām pēc kārtas. Rīdzinieki uzvarējuši četrās no pēdējām piecām spēlēm.

"Protams, gribētu gūt piecas vai sešas uzvaras pēc kārtas, bet, ar vienu spēli to iegūt nevar. Uzvaras nāk grūti un ar lielu darbu. Liepājā uzsākās veiksmīgu sēriju un centāmies to turpināt Rīgā," skaidroja uzbrucējs.

No 2011. līdz 2013. gadam Dārziņš pārstāvēja tieši "Ak Bars" komandu, kuras sastāvs gan ir krietni mainījies.

"Citās komandās šobrīd ir vairāk pazīstamo spēlētāju nekā tajās, kur pats esmu spēlējis. Apkalpojošais personāls palicis tas pats. Ar pāris cilvēkiem aprunājos, jo tie gadi, kurus pavadīju Kazaņā, bija ļoti patīkami. Lai nu kā, ir liels prieks uzvarēt un ierakstīt punktus čempionāta tabulā," uzsvēra hokejists.

Turpinājumā rīdziniekiem šonedēļ gaidāmas divas izbraukuma spēles pret Bratislavas "Slovan" un Zagrebas "Medveščak".

"Šogad ir mums izdevies izcīnīt uzvaras arī pret spēcīgajām komandām. Mēs neskatāmies, kurā vietā ir pretinieks. Tam nav jēgas, ir jācīnās un jācenšas izcīnīt punktus pret jebkuru komandu. Izbraukumā pret viņiem būs grūti spēlēt. Mājās viņi ir ļoti aktīvi, tā kā būs kārtīgi jāsagatavojas," secināja Dārziņš.

"Dinamo" ar 27 punktiem 30 spēlēs ieņem pēdējo, 14., vietu Rietumu konferencē, pirmajam astotniekam zaudējot 18 punktus, bet no 13. vietā esošās "Medveščak" atpaliekot piecus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!