Foto: F64

Pretinieki Ufas "Salavat Julajev" bija pārāki visās spēles komponentēs, tāpēc piedzīvots pelnīts zaudējums, pēc trešdien aizvadītās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles atzina Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau ziņots, ka Latvijas klubs savā laukumā cieta neveiksmi ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1), piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas. Rīdziniekus atkal pievīla spēle uzbrukumā, jo pēdējos piecos mačos komanda ir guvusi tikai trīs vārtus.

"Zaudējām pilnīgi visās komponentēs - ātrumā, piespēlēs, divcīņās. Arī rezultāts uz tablo atbilstošs," pēc cīņas preses konferencē atzina Sējējs.

Kā vienīgo pozitīvo aspektu laukuma saimnieku sniegumā viņš minēja spēli mazākumā. "Vienīgais pozitīvais, ka labi nospēlējām mazākumu, taču spēli kopumā zaudējām tīri un pelnīti," lakonisks bija treneris.

Spēles gaitā treneri veica izmaiņas uzbrucēju virknējumos, tostarp malā nosēdinot leģionāru Džastinu Šagu, kurš spēli sāka kopā ar Koltonu Gilīsu un Timu Sestito.

"Šags kādu laiku bija traumēts, nebija labākajā kondīcijā, tāpēc tika atsēdināts. Cerējam, ka ārzemnieku maiņa parādis sevi labāk. Viņi jau sezonas sākumā spēlēja kopā, taču šoreiz netika līdzi (pretiniekiem). Ielikām Edgaru Kuldu šajā maiņā, kurš iedeva vairāk enerģijas. Savukārt tā kā vairākumu iepriekš trenējām ar Šagu, tad beigās atlikām viņu atpakaļ," izmaiņas virknējumos komentēja Sējējs.

Savukārt "Salavat Julajev" galvenais treneris Igors Zaharkins neslēpa, ka arī viņa vadītā komanda bijusi tālu no vēlamā snieguma.

"Nerādījām savu labāko spēli, pietrūka enerģijas, taču labi, ka guvām trīs vārtus," bilda viesu vienības vadītājs.

Rīgas "Dinamo" komandai šī bija pēdējā spēle "Arēnā Rīga" šajā gadā. Arī nākamajās četrās cīņās rīdzinieki būs mājinieki, bet spēles notiks Tallinā un Piņķos, jo Latvijas galvenajā sporta arēnā tobrīd risināsies pasaules čempionāts florbolā. Tallinā rīdzinieki piektdien un svētdien uzņems līgas čempioni Magņitogorskas "Metallurg" un Čeļabinskas "Traktor", bet nākamnedēļ Piņķos sacentīsies ar Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan".

Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 35 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā joprojām ir pēdējā vietā starp 14 komandām, bet no izslēgšanas turnīra zonas tā pašlaik atpaliek par 25 punktiem.

Savukārt "Salavat Julajev" ar 65 punktiem ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!