Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jaunais ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns sācis komandas plānošanu, tomēr ar to nesteidzas. Ankipāns cer, ka KHL 10. sezonā izdosies izveidot konkurētspējīgu komandu, sarunā ar laikrakstu "Diena" saka bijušais Latvijas izlases hokejists.

Ankipāns savas karjeras laikā pārstāvēja Rīgas "Dinamo" komandu, kā arī bija šī kluba galvenā trenera asistents no 2013. līdz 2015. gadam. Pēdējās divas sezonas Ankipāns strādāja ar Pēteri Skudru Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandā. Maija sākumā Rīgas "Dinamo" vadība uzticēja viņam ģenerālmenedžera amatu, bet līdzšinējais ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs tagad ir AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētāja padomnieks.

"Sarunas (ar spēlētājiem) notiek katru dienu. Sastāva komplektēšanā mums ir A, B un C plāns. Esmu optimists, tāpēc ceru, ka mums izdosies izveidot konkurētspējīgu komandu," saka Ankipāns, detaļas pagaidām gan neatklājot.

Komandas mājaslapā internetā pagaidām izņemta sadaļa "Komandas sastāvs", bet KHL interneta mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Rīgas "Dinamo" līgumi ir ar astoņiem hokejistiem. Viens no viņiem sastāvā nebūs, jo 18 gadus vecais Roberts Bļugers uzsāks mācības ASV augstskolā, vēsta laikraksts. Pārējie spēlētāji, kuriem ir līgumi, ir Māris Bičevskis, Georgs Golovkovs, Nikolajs Jeļisejevs, Miks Indrašis, Jānis Kalniņš, Edgars Kulda un Vitālijs Pavlovs.

"Ar dažiem spēlētājiem ir panākta mutvārdu vienošanās, un es ceru, ka ar viņiem parakstīsim arī līgumus," bilst Ankipāns.

Nākamo pirmdien 5. jūnijā plānota nākamā akciju sabiedrības "Dinamo Rīga" padomes sēde, kurā plānots apstiprināt jaunā galvenā trenera Sanda Ozoliņa palīgus. Neoficiālā informācija liecina, ka Ozoliņa palīgos varētu būt Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs.

Runājot par leģionāru piesaistīšanu, Ankipāns min vienu svarīgu nosacījumu. "Viesspēlētāju atlasē man būs svarīgi, lai viņiem būtu ambīcijas pēc tam nokļūt kādā bagātākā KHL klubā. Ja viņi Rīgu uzskata par galapieturu, tad lai labāk brauc ar hokeju naudu pelnīt uz Šveici." Pēc Ankipāna teiktā, tāpat svarīgi būs atrast laba līmeņa vārtsargu un uzbrucēju, kurš prot gūt vārtus, bet aizsardzībā vajadzīgs izteikts aizsardzības tipa spēlētājs, jo gandrīz visi Latvijas aizsargi ir uzbrūkošā tipa.

2017./2018. gada KHL sezona sāksies 22. augustā, tādēļ Rīgas "Dinamo gatavošanos jaunajai sezonai arī sāks jūlija sākumā, vispirms veicot medicīniskās pārbaudes, kā arī trenējoties Piņķos un Jūrmalā, bet pēc tam aizvadīs tradicionālo treniņnometni Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!