Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pagarinājuši līgumus ar aizsargiem Kristapu Sotnieku un Sergeju Gimajevu, vēsta komandas preses dienests.

32 gadus vecais aizsargs Sotnieks Rīgas "Dinamo" sastāvā ir spēlējis 9 no 11 KHL sezonām. Šī kluba sastāvā KHL Sotnieks kopā ir aizvadījis 494 spēles, kurās ir guvis 23 vārtus un atdevis 49 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā KHL čempionātā Sotnieks piedalījās 55 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva trīs vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 28 soda minūtes un lietderības koeficentu -21, bloķēja 99 pretinieku metienus, izpildīja 32 spēka paņēmienus un, vidēji laukumā pavadot 19:36 minūtes.

Latvijas izlases sastāvā Sotnieks ir piedalījies divās olimpiskajās spēlēs un 11 pasaules čempionātos.

Savukārt krievs Gimajevs aizvadītajā sezonā 54 KHL regulārā čempionāta spēlēs atdeva vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja 34 soda minūtes un lietderības koeficientu -8.

Gimajevu 2003. gada 5. raundā ar 166. numuru izvēlējās Otavas "Senators" vienība, bet NHL aizsargs spēles nav aizvadījis. KHL Gimajevs pārstāvējis Čerepovecas "Severstaļ", Astanas "Baris", Ufas "Salavat Julajev", Maskavas CSKA, Novosibirskas "Sibirj" un Podoļskas "Vitjazj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!