Foto: F64
Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) pārspēja Habarovskas "Amur" un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Rīgas "Dinamo" mača pirmajā perioda nespēja atrast spēles ritmu un izdarīja tikai trīs metienus pa vārtiem, bet otrajā periodā pēc nospēlētām trīs minūtēm Brendons Makmilans pēc Kārtera Eštona piespēles izvirzīja vadībā rīdziniekus. 11 minūtes vēlāk Davids Ulstrēms ar rikošeta palīdzību rezultāta pārsvaru dubultoja, tomēr divu vārtu pārsvars "Dinamo" bija tikai divas minūtes, jo Artjoms Želeskovs ar vienu pieskārienu pēc piespēles "Amur" komandai vārtus atguva.

Trešajā periodā Habarovskas hokejisti turpināja spēlēt veiksmīgi, un ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet izvirzījās arī vadībā. Vispirms Aleksandrs Gorškovs ieguva no apmales atlēkušo ripu un ar zibenīgu metienu pārspēja Kristeru Gudļevski, bet tad Vladislavs Ušeņins izgājienā panāca rezultātu 3:2 "Amur" labā.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Miķelis Rēdlihs ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī rezultātu izlīdzināja, ievedot spēli pagarinājumā. Papildlaikā "Dinamo" izturēja mazākumu, kam sekoja uzbrukums, kurā Uvis Balinksis starp diviem aizsargiem izdarīja lielisku metienu.

Rēdlihs kļuva par pirmo latvieti, kurš šajā sezonā guva vārtus "Dinamo" sastāvā, jo līdz šim iepriekšējās spēlēs precīzi meta tikai leģionāri.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem, savukārt rīdzinieki meta 20 reizes.

Trešdien "Dinamo" savā laukumā tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv".

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!