Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo", kas palicis bez vairākiem aizsargiem, ceturtdien, 5. decembrī, parakstīja līgumu ar pieredzējušo Latvijas izlases spēlētāju Artūru Kuldu.

Pagājušajā sezonā Kulda spēlēja Čerepovecas "Severstaļ", kas trešdien viesojās Rīgā un uzvarēja Latvijas komandu ar 1:0.

Pirms šīs spēles Rīgas "Dinamo" bija pamatīga traumu epidēmija. Sestdien savainojumus guva aizsargi Kristaps Zīle un Oskars Bārtulis, bet pirms mača treniņā žokli lauza Aleksandrs Protapovičs, bet Nerijus Ališausks nevarēja spēlēt slimības dēļ. Savukārt pirmajā periodā ripa pa galvu trāpīja Uvim Balinskim, un viņš nevarēja turpināt maču. Savainojumu dēļ pie iespējas debitēt KHL tika Arvils Bergmanis un Ernests Ošenieks.

Ņemot vērā hokejistu, īpaši aizsargu, veselības likstas, Rīgas "Dinamo" steidzami meklēja risinājumu un tagad nolīguši 31 gadu veco Kuldu. Komandā viņš spēlēs ar 16. numuru.

Vācijā dzimušais aizsargs KHL spēlējis Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev", Helsinku "Jokerit", Pekinas "Kunlun Red Star" un Čerepovecas "Severstaļ". Kopumā KHL Kulda aizvadījis 369 spēles, guvis 20 vārtus un izdarījis 51 rezultatīvu piespēli.

2006. gada NHL jauno spēlētāju draftā Kuldu ar 200. numuru izvēlējās Atlantas "Trashers". NHL aizsargs aizvadījis 15 spēles, pārstāvot Atlantas "Trashers" un Vinipegas "Jets". Spēlējot AHL, pārstāvot Čikāgas "Wolves", Kulda izcīnīja Kaldera kausu.

Latvijas izlases rindās aizsargs piedalījies sešos pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!