Foto: F64

Maskavas apgabala "Vitjaz" ar Kasparu Daugaviņu sastāvā un Helsinku "Jokerit" bez Kalniņa vārtos otrdien savā laukumā piedzīvoja zaudējumus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs.

Maskavas apgabala "Vitjaz" savā laukumā piekāpās Maskavas "Dinamo" ar 1:2 (0:2, 1:0, 0:0).

Daugaviņš 21 minūtē un 32 sekundēs laukumā trīsreiz meta pa viesu vārtiem un uzvarēja vienā no diviem iemetieniem.

Viesi jau desmitajā minūtē izvirzījās vadībā ar 2:0, un mājinieki tik vien spēja kā 27.minūtē iemest "goda vārtus", izceļoties Mihailam Smoļinam.

Mājinieku vārtos Antons Todikovs tika galā ar 37 maskaviešu metieniem, bet viesiem divus (1+1) rezultativitātes punktus nopelnīja Mihails Čaikovskis.

"Vitjaz" ar 23 punktiem 22 mačos Rietumu zonā ieņem devīto vietu 11 komandu konkurencē, bet "Dinamo" ar 26 punktiem 22 mačos ieņem ceturto vietu.

"Jokerit" mājās ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Kalniņš šoreiz bija uz rezervista soliņa, bet viņa konkurents komandā Anderss Lindbeks atvairīja 33 metienus.

Jau trešajā minūtē zaudējuši vārtus, helsinkieši sestajā minūtē pēc Mikas Partanena vārtiem vairākumā atspēlējās, taču jau desmitajā minūtē Jevgeņijs Ketovs vēlreiz pārspēja Lindbeku, un atspēlēties mājiniekiem otrdien nebija lemts.

Viesiem divus (1+1) rezultativitātes punktus nopelnīja Ketovs, bet vārtos 21 metienu atvairīja Mihails Berdins.

"Jokerit" ar 23 punktiem 18 spēlēs Rietumu zonā ieņem astoto pozīciju, bet SKA ar 29 punktiem 23 mačos ir otrā Rietumos.

Uzvaru izcīnīja ar Latvijas hokeju saistīto treneru vadītās komandas. Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītais Omskas "Avangard" Balašihā pārspēja "Soči" ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0).

Divus vārtus uzvarētāju labā vairākumā, tai skaitā uzvaras, guva Sergejs Tolčinskis, bet divas rezultatīvas piespēles Rīdam Bušē. Viesiem Aleksejs Krasikovs vārtos atvairīja 36 Omskas hokejistu metienus.

"Avangard" Austrumu zonā ar 32 punktiem 23 mačos ieņem otro vietu, bet "Soči" Rietumos ar 16 punktiem 23 cīņās apsteidz vien Rīgas "Dinamo", ieņemot priekšpēdējo desmito vietu.

Vēl vienā cīņā Oļega Znaroka un Latvijas trenera Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Spartak" sagādāja pārsteigumu, viesos uzvarot Maskavas CSKA - 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0).

Divreiz vadībā bija mājinieki, vienreiz - "Spartak", bet uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē iemeta slovāku leģionārs Martins Bakošs. Viņam šajā spēlē divi gūtie vārti, bet divas rezultatīvas piespēles Jori Lehterem.

"Spartak" ar 25 punktiem 23 spēlēs pakāpies uz sesto vietu, bet CSKA ir pirmā Rietumos ar 37 punktiem 24 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!