Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" panākusi vienošanos ar Čehijas hokeja vārtsargu Mateju Mahovski, kurš 2020./2021. gada sezonā spēlēja Čehijas augstākās līgas komandā Prāgas "Sparta", ziņots kluba mājaslapā.

1,89 metrus garais Mahovskis dzimis 1993. gada 25. jūlijā Čehijas pilsētā Opavā. Savas karjeras laikā viņš pārsvarā spēlējis Čehijas spēcīgākās līgas klubos. Mahovskis četras sezonas pavadījis "Plzen" vienībā, bet trīs sezonas "Sparta" rindās.

Vārtsargs četras sezonas arī spēlējis Kanādas junioru līgā (OHL) un vēl vienu gadu Ziemeļamerikā pavadījis, pārstāvot Amerikas hokeja līgas (AHL) vienību "Grand Rapids Griffins" un Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienību Toledo "Walleye".

Čehijas spēcīgākajā līgā regulārajos čempionātos Mahovskis piedalījies 295 spēlēs, vidēji atvairot 92,0% metienu un ielaižot 2,31 vārtus, kā arī aizvadot 27 "sausās" spēles. Izslēgšanas mačos vārtsargs vārtos stājies 41 spēlē, bet vidēji atvairījis 92,0% metienu un ielaidis 2,55 vārtus.

Savā karjeras laikā Matejs Mahovskis arīdzan ticis izsaukts uz Čehijas izlasi, un tās sastāvā bijis 2016. gada čempionātā, kurā pie spēles laika vārtu vīrs gan netika.

"Komplektējot sastāvu nākamajai sezonai, vārtsargu līnijā vēlamies piesaistīt divus līdzvērtīgus vārtsargus, kuri konkurētu savā starpā, un palīdzētu komandai izcīnīt uzvaras un punktus," klāsta "Dinamo" ģenerālmenedžeris Edgars Buncis. "Izvērtējot Mateja Mahovska sniegumu Čehijas līgā, nonācām pie secinājuma, ka viņa tandēms ar zviedru vārtsargu Johanu Matsonu varētu mums sniegt nepieciešamo drošību un stabilitāti vārtos."

Ziņots, ka Rīgas "Dinamo" apmaiņā pret naudas kompensāciju no Čerepovecas "Severstaļ" vienības ceturtdien savā rīcībā ieguvusi tiesības uz Mateju Mahovski. Savukārt iepriekš tā jau bija vienojusies ar Johanu Matsonu, kurš pagājušajā sezonā sargāja Zviedrijas augstākās līgas komandas "Frolunda" vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!