Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs un viņa vadītā Omskas "Avangard" vienība trešdien pirmo reizi triumfēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā.

Finālsērijas sestajā spēlē "Avangard" ar rezultātu 1:0 pārspēja Maskavas CSKA un sērijā līdz četrām uzvarām svinēja uzvaru ar 4-2.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Sergejs Tolčinskis, kurš precīzi meta pirmā perioda pēdējā minūtē. Savukārt vārtsargs Simons Hrubecs atvairīja visus 25 Maskavas CSKA spēlētāju metienus.

Tagad Hārtlijs savā trenera karjerā ieguvis Stenlija kausu, Gagarina kausu, Šveices čempiona trofeju un Kaldera kausu.

Tolčinskis tika atzīts par Gagarina kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju, un viņš 24 spēlēs guva sešus vārtus un 14 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Finālsērijas laikā Hārtlijs attālināti iesaistījās arī Latvijas hokeja izlases gatavošanās procesā pasaules čempionātam.

Šī bija trešā reize, kad "Avangard" spēlēja Gagarina kausa finālā. Iepriekš tā 2012. gadā zaudēja Maskavas "Dinamo", bet 2019. gadā jau Hārtlija vadībā zaudēja Maskavas CSKA.

"Avangard" klubā par video treneriem strādā Aldis Āboliņš un Pēteris Groms, bet CSKA par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!