Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" sestdien izbraukumā ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Rīdzinieki šajā mačā trīsreiz izvirzījās vadībā, bet mājinieki trīsreiz atspēlējās.

Astotajā minūtē pretuzbrukumā pēc Emīla Puarjē piespēles no vārtu priekšas vārtu stūrī trāpīja Šinkaruks, bet 17.minūtē izlīdzinājumu panāca Endijs Mīls, kurš izcēlās ar metienu no kreisā iemetiena apļa.

Rīgas "Dinamo" nepilnu minūti vēlāk gan atguva vadību, kad savus pirmos vārtus KHL čempionātā guva Filips Buncis, pie kura ripa nonāca pēc Kristapa Zīles uzmetiena, un viņš spēcīgi raidīja to "Torpedo" vārtos.

Otrās trešdaļas vidū Ivans Čehovičs atjaunoja neizšķirtu rezultātu, tomēr perioda pēdējā minūtē Jere Karjelainens ilgā "Dinamo" uzbrukumā izcēlās ar precīzu metienu no distances, panākot 3:2. Taču atkal "Torpedo" spēja atspēlēties, kad Čehovičs saņēma ripu starp diviem aizsargiem un raidīja to vārtos.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kurā abām komandām bija iespēja gūt vārtus, bet vārtsargi bija precīzi. Pēcspēles metienu sērijā Rīgas "Dinamo" pēc Ginta Meijas un Dārziņa metieniem panāca 2:0, taču mājinieki atspēlējās. Taču Dārziņš ar kārtējo meistarstiķi nodrošināja uzvaru sestajā metienu kārtā.

Šī bija Rīgas "Dinamo" pirmā uzvara Vladimira Krikunova vadībā, un tā palīdzēja komandai KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pakāpties uz priekšpēdējo vietu ar 29 punktiem 34 spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikuma aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!