Foto: F64

Lai gan Kontinentālā hokeja līga (KHL) ir uzstājusi, ka par turpmāko sezonas norisi tiks paziņots pēc 10. februāra, arvien vairāk izskan spekulācijas par iespējamu sezonas beigšanu pirms laika.

Portālā "Sport24.ru" kā iemesls bažām par iespējamiem plāniem nepabeigt sezonu iepriekš izstrādātajā grafikā tiek minēts tas, ka vairāk nekā desmit spēlētāju pēdējā laikā ir devušies prom no KHL klubiem, lai sezonu turpinātu citviet Eiropā.

Īpaši liela interese nu jau bijušajiem KHL hokejistiem ir par Čehijas ekstralīgu, kuras komandai Prāgas "Sparta" janvāra beigās pievienojās arī slovāks Jūliuss Hudāčeks. Vārtsargs novembrī pastiprināja Rīgas "Dinamo" komandu, kuras vārtus sargāja 14 mačos, vidēji ielaižot 2,98 ripas, bet atvairot 88,8% pretinieku metienu.

Lielākoties uz Eiropas klubiem devušies KHL vienību leģionāri.

Lai gan nav nekas neparasts, ka klubi, kuru izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs ir nelielas vai jau zudušas, tuvojoties sezonas beigām, vienojas par līgumu laušanu ar daļu spēlētāju, jo īpašu to, kuru algas ir lielas, tomēr šoreiz spēlētājus atbrīvojušas arī komandas, kuru izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā vēl nav pagaisušas.

Piemēram, pašlaik Austrumu konferences devītajā vietā esošo Habarovskas "Amur" atstājis aizsargs Ruslans Pedans un uzbrucējs Davids Tomāšeks, tādējādi, kā secina "Sport24.ru", "KHL regulārais čempionāts netiks izspēlēts līdz beigām".

Janvāra beigās KHL paziņoja, ka, ņemot vērā klubu intereses, nolemts neaizvadīt mačus olimpisko spēļu laikā. Gala lēmumu par to, kā tiks aizvadītas atlikušās regulārā čempionāta spēles, solīts publicēt pēc 10. februāra.

Portāls, pieļaujot, ka klubiem ir vairāk informācijas, nekā pašlaik ir pieejams publiski, piedāvā vairākus iespējamos scenārijus, kāds varētu būt KHL spēļu turpmākais liktenis šajā sezonā.

Kā vienu no iespējām tas min to, ka tiks nolemts regulāro čempionātu apturēt pēc 45 spēlēm. Visas jau aizvadītās spēles virs šīs robežas tiktu anulētas.

Tāpat tiek pieļauts, ka visas komandas pēc olimpiskajām spēlēm varētu nospēlēt vēl trīs spēles vai arī tiks rīkots tā dēvētais "play-in" turnīrs, kad iespējas turpināt cīņu iegūst konferences devītās un desmitās vietas ieguvējas.

Līdzīgus scenārijus prognozē arī "Sport-express.ru" apskatnieks Aleksejs Ševčenko.

Arī viņa izklāstītais pirmais variants paredz, ka turnīrs tiks apturēts pie 45 nospēlētām spēlēm, bet otrais variants paredz, ka turnīra tabula tiks veidota pēc procentuāli iegūtajiem punktiem, jo komandām nebūs vienāds aizvadīto spēļu skaits.

Krievijas medijos vairāku KHL klubu galvenie treneri pauduši pārliecību, ka Gagarina kauss arī šajā sezonā ir jāizspēlē, paužot gatavību cīnīties jebkādā formātā, par kuru vienosies līgas vadība, tādējādi izslēgšanas spēļu atcelšana netiek izskatīta.

12 .janvārī KHL paziņoja, ka pieaugošās saslimstības ar Covid-19 dēļ no 15. janvāra tiek apturētas visas spēles regulārajā čempionātā. Pēc tam tika paziņots par pauzi olimpisko spēļu laikā.

Rīgas "Dinamo" KHL nav aizvadījusi nevienu spēli kopš 5 .janvāra un turnīra tabulā ar izcīnītiem 37 punktiem 45 spēlēs ir pēdējā, 12.vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!