Vairāk kā trīs nedēļas ilgā Latvijas alpīnistu ekspedīcija uz Ekvadoras (Dievidamerika) vulkāniem ir bijusi vairāk kā veiksmīga! Oskars Hartmanis, Līga Hartmane, Kārlis Reihmanis, Viesturs Garda un Agnese Garda janvāra sākumā devās uz Ekvadoru, kur trīs nedēļu laikā uzkāpa vairākos Ekvadoras vulkānos: 12. janvārī - Imbabura (4610 m), 15. janvārī - Cayambe (5780 m), 17. janvārī - Illinizas Norte (5116 m), 20. janvārī - Cotopaxi (5897 m, viens no lielākajiem aktīvajiem vulkāniem pasaulē) virsotnēs.

Foto galerija

25. janvārī Līga Hartmane, spītējot ļoti nelabvēlīgiem laika apstākļiem, kas izraisīja spēcīgu, gandrīz centimetru biezu apģērba un drošināšanas ekipējuma apledošanu, spēja sasniegt arī Ekvadoras augstākā vulkāna Chimborazo Veintimilla (6250 m) virsotni. Arī pagājušā gadā Līga bija vienīgā virsotni sasniegusī Latvijas alpīniste no nelielas Latvijas alpīnistu grupas, kas piedalījās starptautiskā komerciālā ekspedīcijā uz Pomori (7156 m) smaili Himalajos.

Kā atzina Līga, uzkāpšana piecos lielos Ekvadoras vulkānos tik īsā laika posmā visiem alpīnistu grupas dalībniekiem bijis liels pārbaudījums gan fiziski, gan vēl jo vairāk psiholoģiski, jo katrs kalns paņēmis daudz spēku un emociju, prasot lielu saņemšanos katram nākošajam kāpienam. Protams, gandarījums par paveikto tāpēc ir vēl jo lielāks, ar smaidu piebilda alpīniste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!